Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Panourile fotovoltaice pot fi instalate fără autorizaţie de construire. De când se aplică măsura

2
26 Jun 2019 12:16:44
Autor: Afrodita Cicovschi

Persoanele interesate să-şi monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani şi să piardă timp pentru obţinerea autorizaţiei de construire întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii s-a eliminat obligativitatea deţinerii unei astfel de autorizaţii.

Potrivit informării trimise de Administraţia Fondului pentru Mediu, măsura se aplică din data de 27 iunie 2019.
 
Potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire, însă primăriile trebuie anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.
 
Modificarea actului normativ a fost iniţiată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a debloca Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională şi Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
26.06.2019, 15:18:29

bravo, mai prostovane !! hai ca se poate!!

Constantin Bostan
26.06.2019, 17:06:13

Statul roman , daca ar fi condus de oameni inteligenti (vorbim de lucruri rare romanesti ) si nu de oti analfabeti , ar trebui sa ajute si sa stimuleze cetatenii sa foloseasca sursele ,, verzi '' de energie . Pentru familiile cae locuiesc la case mai ales se pot acorda imprumuturi pe termen acceptabil pt instalarea de eoliene sau panouri solare . Energia economisita cat si cea ,,pompata '' in reteaua nationala ar putea fi exportata . UE acorda de mult timp stimulente pt obtinerea energiei curate > In tarile de rang I din Ue -Germania , Franta , Austria , etc folosirea acestei energii ,, verzi '' este deja traditie , aceste tari au epuizat deja banii oferiti de UE pt astfel de scopuri ! In Romania , mare parte dintre cetateni habar nu au despre astfel de programe , posibilitati , etc Johannes este profesor de fizica , deci destul de informat in domeniu , de cate ori merge in occident in desele sale excursii , mai ales in Germania , a putut vedea case ccu acoperisuri intregi de panouri fotovoltaice , chiasi pe camp la toate fermele se pot observa . Toti fermierii sant total independenti energetic , pt economia germana este un castig enorm ! Asadar , domnul Johannes care mai pretinde ca este si neamt ( etnie asociata cu inteligenta tehnica , aici nu prea e cazul...) ar putea sa se ,, agite '' un pic sa ceara politicienilor de la putere sa actioneze ,sa faca ceva pt stimularea utilizarii de catre populatie a acestei energii gratuite ...