Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Parlamentul „bifează” încă o autostradă pe hârtie, după Autostrada Unirii

5
27 Oct 2020 17:53:42
Autor: Elena Deacu

Parlamentul României „bifează” încă o autostradă pe hârtie. Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care obligă Guvernul să construiască, în termen de 4 ani de la intrarea în vigoare a iniţiativei, adică din ianuarie 2021, obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului”.

Legea aprobă executarea obiectului de investiţii Autostrada Vama Petea - Satu Mare - Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită în continuare „Autostrada Nordului”.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii Autostrada Nordului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, mai arată proiectul adoptat de către deputaţi.

Actul normativ merge acum la promulgare. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat pe 20 martie 2019 şi marţi decizional de către deputaţi. Prin urmare legea se duce la promulgare.

În 2018, Parlamentul a aprobat în mod similar o Lege privind construcţia Autostrăzii Unirii A8. Textul legislativ prevedea că în termen de 30 de zile de la promulgarea legii ar trebui să înceapă şi punerea în operă. Până în prezent, însă, lucrările propriu-zise nu au început, fiind în curs de revizuire studiul de fezabilitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

m lupascu
27.10.2020, 18:46:06

- frica de al treilea parlament ilegitim 300

-1 (1 vot)
m wakki
27.10.2020, 21:08:39

vorbe goale pe hârtie

+1 (1 vot)
leuldinpanjshir99
27.10.2020, 22:10:25

Mai stie cineva ce se intampla cu autostrada Iasi - Targu-Mures? Ca tot se lauda Suca Cobzaru' cu investitii de 'nspe melearde de euroi ...

+2 (2 voturi)
Jassy Man
28.10.2020, 07:10:15

Bey cand am vazut poza si ``bifeaza`` mi-a sarit inima , zic hopa cand au dat-o in folosinta ? Apoi mai jos cu ``pe hartie`` m-a lamurit. Pai asti bifeaza pe hartie si marele zid chinezesc , ce-i doare gura sau pixul la desenat minciuni? Sa ne deranjeze cu cate un tronson de 100 de km deschis traficului si apoi vorbim. Astia fac un desen pe hartie iar restul deja sunt beti, aia prin parlament de bucurie ca au mai ``bifat `ceva pe hartie, aia de prin zona cu pricina ca a iesit vinutzul si palinca, iar muncitorii la autostrada sunt beti tot timpul caci numai asa se explica viteza de lucru.

Mironov George
28.10.2020, 09:31:19

Parlamentul, ca institutie IRESPONSABILA, trebuie dizolvat si atributiile sale trebuiesc preluate de catre un organism RESPONSABIL si anume CES (Consiliul Economico Social). De treizeci de ani parlamentul s-a plasat in afara realitatii, a promovat o agenda prioprie, contrara intereselor societatii. A introdus pensiile speciale, a marit numarul beneficiarilor de astfel de sinecuri, membrii sai dupa terminarea mandatului au ocupat diverse posturi caldute (create anterior cu dedicatie). Parlamentul Romaniei este o onstitutie antinationala si de aceea trebuie dizolvat.

Modifică Setările