Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Participanţii la discuţia cu ministrul Transporturilor pe tema construcţiei autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş afirmă că întâlnirea a fost una utilă

0
8 Dec 2021 19:43:10
Autor: News.ro
Foto: Facebok Sorin Grindeanu
Foto: Facebok Sorin Grindeanu

Reprezentanţii partidelor politice, dar şi ai societăţii civile prezenţi, miercuri, la discuţiile cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe tema autostrăzilor Moldovei susţin că reuniunea a fost utilă şi că li s-a promis că proiectul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş rămâne o prioritate.

Deputatul USR Monica Berescu a declarat că întâlnirea de la Parlament având ca temă infrastructura Moldovei a fost extrem de utilă, dar că în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare pentru construcţia de autostrăzi.
 
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a părut receptiv la cererile societăţii civile, dar şi la cele ale parlamentarilor din Moldova. A ascultat şi a spus că recunoaşte importanţa autostrăzii A8 care leagă Iaşiul de Târgu Mureş. Dar în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare. În planul de investiţii aflat în dezbatere publică nu se precizează exact aceste surse. Vrem să vedem clar de unde vor veni banii şi care sunt termenele. Poveşti am tot auzit, este momentul să trecem la treabă", a declarat pentru News.ro, deputatul Monica Berescu.
 
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a afirmat că la întâlnirea de la Parlament ministrului Transporturilor i s-au cerut garanţii că autostrada A8 este o prioritate.
 
„S-a discutat tranşant pe tema planului de investiţii care plasează A8 undeva la mijlocul listei de priorităţi. S-a cerut de asemenea prelungirea termenului pentru consultarea publică pe tema planului, iar acest lucru a fost acceptat. Nu poţi face consultare doar 11 zile pe un document atât de important. S-au cerut garanţii că A8 este o prioritate, iar oficialii din minister au spus că documentul care conţine lista proiectelor a fost elaborat în 2020 şi că el a fost elaborat la cererea Comisiei Europene. Nu ne oprim aici, cerem în continuare să se facă această autostradă”, a declarat, pentru News.ro, liderul liberal ieşean, Alexandru Muraru.
 
La discuţiile de miercuri purtate la Parlament au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8, dar şi oameni de afaceri din Iaşi.
 
„Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu planul de investiţii, discuţiile de azi (miercuri – n.r.) au fost benefice. Au spus că se va face A8, indiferent de poziţia pe care proiectul îl ocupă pe lista de priorităţi. 
 
Ministrul Sorin Grindeanu a părut receptiv, a ascultat, se vede că încearcă să înţeleagă cum merg lucrurile. Vom monitoriza îndeaproape acest proiect şi vom urmări pas cu pas fiecare etapă”, a spus Dan Radu, unul dintre fondatorii asociaţiei Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.
 
Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile din Moldova s-au întâlnit, miercuri după-amiază, cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi cu liderul PSD Marcel Ciolacu, pentru a le transmite că proiectul autostrăzii A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş) se află în pericol, întrucât a fost retrogradat în planul de priorităţi al Guvernului. 
 
 
Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, despre autostrăzile din regiunea Moldovei: Aceste proiecte nu sunt în concurenţă. Toate sunt la fel de importante
 
CNAIR a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările