Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Patronii anunţă costuri mai mici la terase

4
31 May 2020 19:08:33
Autor: Afrodita Cicovschi

Notele de plată la restaurant vor fi mai mici decât în trecut, penttru că operatorii de restaurante nu vor pune presiune pe preţuri, în perioada următoare, a declarat, duminică, Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

"Sunt convins că notele de plată la restaurant vor fi mai mici decât în trecut şi operatorii de restaurante, practic, în perioada următoare nu vor pune presiune pe preţuri. (...) Nu se vor schimba foarte multe lucruri (după redeschiderea teraselor, la 1 iunie, n.r.).
 
Sunt câteva lucruri care caracterizează parteneriatul dintre autorităţi, clienţi şi operatorii de restaurante. În momentul în care veţi veni la terasă va trebui să faceţi o rezervare. Şi înainte restaurantele aveau un sistem de rezervări şi va trebui, practic, să ne daţi numele dvs. şi numărul de telefon.
 
Acest lucru va fi necesar pentru atunci când în situaţia unei analize epidemiologice să putem să vă contactăm să vă ţinem la curent cu ce se întâmplă. Mai departe, în situaţia în care sunteţi membri ai aceleiaşi familii puteţi sta oricât de mulţi la aceeaşi masă. În situaţia în care nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii numărul este limitat la maxim 4 persoane. Distanţa dintre mese trebuie să fie de 2 metri, iar numărul de mese va fi diminuat cu 50%", a spus Mischie, la Digi 24.
 
Acesta a menţionat că speră ca lucrurile să evolueze "atât de bine" în perioada următoare, astfel încât din 15 iunie să fie redeschise şi restaurantele la interior.
 
"Din punct de vedere al ospătarilor, aceştia vor purta măşti şi mănuşi (...) Fiecărui angajat i se va lua temperatura la intrarea în tură. Turele au fost programate cu ore de începe diferite şi fiecare dintre colegii mei a fost instruit din punct de vedere a ceea ce înseamnă Covid şi măsurile care trebuie luate în acest sens. Vor exista perioade în care trebuie să se spele pe mâini, perioade în care trebuie să sanitarizeze suprafeţele de lucru.
 
Există un instructaj. Această industrie a avut întotdeauna ca principală grijă protecţia alimentară. Acum sunt câteva măsuri în plus pe care cei care lucrează în această industrie, adică 400.000 de oameni, le vor lua pentru a putea funcţiona aceste restaurante (..) Sperăm ca, în cele două săptămâni care urmează, lucrurile să evolueze atât de bine încât pe data de 15 iunie să putem să vă anunţăm că aceste reguli vor fi valabile şi în restaurant şi că din 1 iulie, practic, că nu mai avem restricţii", a afirmat preşedintele HORA.
 
Autorităţile au anunţat că, începând cu data de 1 iunie, vor fi aplicate o serie de măsuri de relaxare post-pandemie Covid-19, precum: redeschiderea teraselor, a plajelor, reluarea transportului internaţional şi a deplasărilor în afara localităţii fără declaraţie, respectiv posibilitatea organizării de spectacole şi de competiţii sportive în aer liber.
 
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional.
 
În prezent, entitatea numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Comandor Gherghisan
31.05.2020, 20:56:05

"Această industrie a avut întotdeauna ca principală grijă protecţia alimentară" Si servirea de friptura cruda unde era/este? Pe un ospatar de Vraja Marii l-am batut la meserie ptr o friptura cruda. A iesit si bucatarul caruia i-am dat un pumn in cap de a lesinat! Nu le-am platit nimic. Acum vreti rezervari, buletine, etc?

Comandor Gherghisan
31.05.2020, 23:29:08

"Patronii anunţă costuri mai mici la terase" Pai dati faliment la ce amenzi va pregateste ANPC, DSP si ANAF. Mai bine nu deschideti!

LazyBear
1.06.2020, 00:36:16

Alimentația publică are și va avea viață grea. S-au dus vremurile când te călcai pe picioare ca să prinzi o masă, acum or să te roage ei să te așezi la masă.

+1 (1 vot)
AntiMaf
1.06.2020, 09:55:38

Iau berea cu 1.80 ron si ti-o vand tie cu 10 ron. Iar o pizza ce iese la 7 ron ti-o vand la 30. Asta e exemplul banal. Plus ca unele preparate sunt gatite execrabil si platesti o groza de bani pe ele. Statul roman ar trebui sa impuna niste impozite in functie de profitul pe care si-l seteaza patronii. Gen : ai 10 angajati cu minim pe economie si tu faci profit de 10k euro iti iau 60% impozit... Ai 10 angajati cu salarii de 4k ron si ramai cu profit de 3k euro, impozit 10%

Modifică Setările