Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

„Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic”. Cum vrea Poşta Română să îi ajute pe pensionarii din mediul rural

23
26 Feb 2021 18:00:33
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO hargitanepe.eu
FOTO hargitanepe.eu

Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic, după cum se aşteaptă chiar directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, precizând într-un interviu acordat profit.ro că în pandemie nici măcar ANAF nu se mai folosea de serviciile sale pentru trimiterea notificărilor privind executările silite.

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (...)

Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă.
 
Ce am făcut din această perspectivă? Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.
 
Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor", a mai spus Grigorescu într-un interviu acordat profit.ro.
 
Acesta a subliniat că "Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Tomescu Tom
26.02.2021, 18:40:47

Practic ..tot SRL-urile .. denumite " bănci " au de câștigat .. . Băieții deștepți ce s-au perindat pe la conducerea companiei .. nu au făcut datorii istorice imense, datorită plății salariilor factorilor poștali .. Corespondența o vor livra tot la bancomatele cu pricina ... :))) . " Cum poți câștiga 11.000 de euro pe lună, la stat. Cazul Elenei Petrașcu, formată de PSD, preluată de PNL și adusă acum de Cîțu la Guvern ... " .. . :)))))

-11 (21 voturi)
Joe
26.02.2021, 18:41:35

Orice ar face, posta este sortita pieirii, ca asa merge lumea. Asa cum au disparut revistele si ziarele, sau aproape au disparut, asa vor disparea incet-incet si trimiterile postale. Cand ati trimis dvs. o scrisoare ultima oara ? Cati ani sunt de atunci ? Eu cred ca ultima mea trimitere (in afara de cele oficiale, inca necesare, catre judecatorie etc) a fost acum vreo 20 de ani. Ca sa traiasca, posta trebuie sa se orienteze catre coletarie, ca ramura aia va tot inflori de acum inainte.

+3 (7 voturi)
Maximilian Musat
26.02.2021, 19:03:03

Stau postasii cu mana intinsa la pensionari pentru bacsis,nerealizand ca 30 de lei de pensionar le aduce venituri de nababi unde mai pui ca tot ei au fost si raman agenti electorali pentru cei ce "platesc"...

0 (8 voturi)
Actor Spectator
26.02.2021, 19:04:46

Stau si ma-ntreb: dl director general al Postei Romane n-ar putea lua oare exemplu, tragand discret cu ochiul la alte tari ale caror servicii postale sunt cu muuuult mai dezvoltate, mai diversificate si mai eficiente? In ziua de azi si cu pretentiile pe care le afisam, a nu avea cont intr-o banca, fie ea si aia din parcul comunal, este echivalent cu a trai in copac. Din pacate, Romania rurala, cea adanca si "pastratoare de traditii", a carei vesnicie s-a nascut la sat, este cam cu o suta de ani in urma, ca mentalitate.

+6 (14 voturi)
jeff
26.02.2021, 20:20:54

Īn orașul, de provincie, în care locuiesc, poștașul și taximetriștii au fost cei mai vajnici agenți electorali ai stângii. Mai nou, mă pomenesc, pe fb, cu cerere de prietenie a unui tip cunoscut ca executor silit. Bun, dau accept, Iar ziua următoare, primesc invitație pentru pagina ' Anulări executări silite'. Nu ascund că lucrez într-o instituție care, printre altele, se ocupă și cu așa ceva, cu demararea executărilor silite. Întrebare: mai există prieteni dezinteresați pe retele sociale? P.S: mă bucur că a ajuns īn faza în care speculanților li s-a micșorat clientela. E un semn că instituțiile încep să funcționeze. Chiar dacă reduc clientela avocaților diavolului.

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările