Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Peste 1.200 de români vor beneficia de burse Google pentru cursuri în domeniul IT

0
24 Mar 2021 16:25:25
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Google va acorda 1.255 de burse în România pentru obţinerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte, derulate pe platforma Coursera.

Potrivit companiei, programul oferă pregătire pentru o carieră în domenii, precum IT Support, Project Management, UX Design şi Data Analytics iar cursurile pot fi finalizate în mai puţin de şase luni, nu necesită experienţă relevantă şi sunt recunoscute de experţi din industrie şi angajatori, transmite Agerpres.
 
Unul dintre proiecte este Digital Women, realizat de Fundaţia EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO, în cadrul căruia vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-şi construiască o carieră în tehnologie. 

Proiectul se adresează femeilor în şomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate, iar bursele sunt destinate pentru urmarea programului "IT Support Specialist Certificate" dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera.
 
Al doilea program anunţat este cel derulat de Fundaţia Leaders, organizaţie parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanţate de Google. Acestea vor putea fi folosite pentru a urma cursuri într-unul dintre cele patru programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesionişti şi studenţilor.
 
Un studiu realizat de Google şi McKinsey arată că peste 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competenţe. Cele mai recente estimări McKinsey arată că această cifră a crescut cu 25% pe fondul crizei globale pe care o traversăm, respectiv oameni care vor trebui să-şi găsească domenii noi de activitate.
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările