Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Peste 2.000 de şefi ANAF, chemaţi să spună ce-au făcut anul trecut şi ce obiective au în 2021

2
13 Jan 2021 09:29:13
Autor: Afrodita Cicovschi
Mirela Călugăreanu, şefa ANAF Foto Mediafax
Mirela Călugăreanu, şefa ANAF Foto Mediafax

Conducerea ANAF a solicitat rapoarte de activitate pentru anul 2020 de la persoanele cu funcţii de conducere din ANAF, până la nivel de şef de serviciu, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro şi citate de news.ro.

Rapoartele trebuie să includă şi obiectivele acestora pentru perioada următoare, structurate pe luna ianuarie, primul trimestru şi întreg anul 2021, scrie profit.ro.
 
În ANAF, circa 10% dintre cei aproximativ 22.000-23.000 de angajaţi au funcţii de conducere. Şefii trebuie să declare obiectivele pe care şi le propun pentru anul acesta, precum şi impactul pe care îl vor avea asupra administrării fiscale şi a colectării veniturilor.
 
Conform unei circulare transmise de preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, rapoartele trebuie să aibă maximum patru pagini, două pentru activitatea de anul trecut şi două pentru obiectivele de anul acesta, iar termenul limită pentru trimiterea lor este 13 ianuarie, relatează Profit.ro.
 
Rapoartele de activitate vor fi centralizate de şefa ANAF, Mirela Călugăreanu, o sinteză a documentelor urmând să fie trimisă şi Ministerului Finanţelor.
 
Amintim că, în urmă cu un an, când ministru al Finanţelor era actualul premier, Florin Cîţu, se anunţase în mod oficial un plan de restructurare al ANAF, prin care ar fi trebuit concediaţi 150 de angajaţi pe posturi de conducere şi a aproape 2.000 pe posturi din structură.
 
Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) urma să fie finalizată până în vara anului 2020.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mircea miricioiu
13.01.2021, 11:01:04

deci in anaf, la fiecare 10 talpasi de la ghiseu, este un sef. ENORM. mai ales ca salariile acestora depasesc valoarea muncii lor. o proportie rezonabila de cel mult 3-4 % ar trebui respectata in mod obligatoriu. si asta cam in toate institutiile. in sistemul bugetar, dupa ce ca sunt prea multi, au si o densitatea prea mare de sefi, au si castiguri prea mari.

-6 (6 voturi)
mircea miricioiu
13.01.2021, 12:54:22

bugetarilor, v-ati suparat ?

-3 (3 voturi)
Modifică Setările