Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Petre Daea a încuiat într-un seif de o tonă documentele privind Preşedinţia României la Consiliul UE în agricultură

4
16 Jul 2019 15:06:47
Autor: Elena Deacu
Petre Daea FOTO Mediafax
Petre Daea FOTO Mediafax

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat marţi că există un seif special în minister, care cântăreşte o tonă, în care au fost depozitate toate documentele privind Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul agriculturii.

În acest seif avem memoria celor şase luni de zile care s-au petrecut pe perioada în care România a deţinut presedinţia Consiliului UE. (...) Vă spun şi de ce. Pentru că preţuiesc foarte mult dialogul, preţuiesc foarte mult caracterul uman, colaborarea şi respectul faţă de cei cu care ne întâlnim de fiecare dată sau nu ne întâlnim şi cărora le lăsăm în urmă ceea ce am făcut noi (...) Pentru a lăsa la locul faptei munca pe care am desfăşurat-o cu simţul răspunderii şi al angajării statale, am considerat necesar să introducem în memoria instituţiei această regulă de a pune la un loc, pe bază de ordin de ministru, toate informaţiile pe care noi le-am avut tot ce-am făcut în aşa fel încât să se se cunoască toată munca depusă, dar mai ales să se cunoască ceea ce este cu adevărat aici întrucât preşedinţia nu o faci în fiecare an”, a precizat ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

El a subliniat că oricine poate vedea aceste documente, însă accesul la seiful de peste o tonă se face numai prin ordin de ministru, în aşa fel încât să nu dispară nimic de acolo, „pentru că nu este munca lui Daea, este munca Ministerului Agriculturii”.

„Este respectul faţă de ţară, este respectul faţă de de misiunea pe care ai avut-o o perioadă de timp la nivelul Uniunii Europene. A fost o muncă responsabilă, bine organizată, cu succes şi o mândrie pentru această instituţie şi pentru Ţara Românească, pentru că am putut să facem ceva despre care astăzi se vorbeşte la superlativ, indiferent de către cine. (...) Aici, în România, au fost miniştri şi specialişti (pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE n.r.) şi toţi au apreciat activitatea pe care am desfăşurat-o şi pe care o să o vedeţi acolo. O să spună cineva: iată domnule cum se laudă Daea. Era cât pe ce să am o lacrimă de regret pentru cineva care zisese că nu participă pentru că nu vrea să audă ce s-a făcut în România. Mai mult decât a vedea pur şi simplu şi de a te informa într-un raport de buna înţelegere şi de respect instituţional, nu pot să spun. Dar, cred că am o lacrimă de respect pentru munca tuturor şi pentru această ţară pe care trebuie să o servim toţi, oricând, oriunde, indiferent cine suntem. Aşa am considerat eu să respect această perioadă şi să pun la dispoziţie celor din jur, celor din afară sau dinăuntru, când timpul le permite, să vadă ce s-a făcut, pentru că le prinde bine, poate într-o altă perioadă, să o ia ca sprijin şi ca suport şi să facă mai bine”, a explicat Petre Daea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

123 ABC
16.07.2019, 15:40:05

Un SSD de 300 de grame ar fi rezolvat problema tonei de documente!

+1 (1 vot)
marius cristian
16.07.2019, 15:44:19

singurul ministru in al carui mandat Romania a obtinut productii record de cereale si a realizat exporturi record la ovine .... batjocorit programat de teleghidatii platiti de corporatiile apusene ale caror socoteli le-a stricat.

-2 (2 voturi)
foarte atent
16.07.2019, 16:06:16

bine ca le-a pus in seif ca veneau cormoranii si mancau tot !!

+2 (2 voturi)
Mos Tagarta
16.07.2019, 16:54:03

Asta e zdravan la cap? Ca la cum vorbeste...nu pare. Iar apropos de productiile record, aproape toata suprafata agricola a tarii este in exploatatie privata. Toata industria zootehnica este privata. Cu ce a ajutat statul? Ca nici subventiile nu le-a dat la timp. S-a rugat pentru ploi? A construit canale pentru irigatii? A gasit noi piete de desfacere pentru produsele traditionale? A inlesnit accesul la fondurile europene? A debirocratizat directiile agricole din tara? A redus defrisarile ilegale? A impiedicat exportul de materii prime si importul de produse finite? A intervenit in vreun fel la eliminarea dublului standard de calitate? NIMIC DIN TOATE ACESTEA. Un zero absolut acest Daea. Documentatie in seif? Batjocura la adresa ziaristilor. Nu avea decat cateva foi, oricum la asta se rezuma toata activitatea acestui inept.

+1 (1 vot)