Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Platforma prin care poţi dona porţii de mâncare, printr-o singură apăsare de buton

0
22 Oct 2020 13:42:06
Autor: Elena Deacu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Platforma de comandă de mâncare foodpanda anunţă integrarea funcţionalităţii ShareTheMeal în aplicaţie şi site, pentru donarea unor porţii de mâncare, ce oferă posibilitatea utilizatorilor să contribuie direct la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii, printr-o simplă apăsare de buton.

Această acţiune a fost posibilă prin parteneriatul global dintre grupul Delivery Hero, din care face parte foodpanda, şi Programul Alimentar Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Parteneriatul a avut ca rezultat integrarea funcţionalităţii ShareTheMeal în aplicaţiile locale de food ordering ale grupului Delivery Hero, şi permite un proces de donaţie foarte uşor, devenind parte integrată a fluxului de comenzi. Astfel, prin opţiunea ShareTheMeal, utilizatorii din ţările în care grupul Delivery Hero este prezent pot contribui activ la hrănirea persoanelor din zonele în care fenomenul de foamete este răspândit. Până la finalul 2021, în cadrul parteneriatului, grupul Delivery Hero îşi propune să doneze zece milioane de porţii de mâncare.

După finalizarea unei comenzi în aplicaţia foodpanda, utilizatorii pot sprijini această iniţiativă prin donarea echivalentului în bani a unei mese pentru o zi sau pentru mai multe zile copiilor aflaţi în nevoie, optând pentru una dintre cele trei sume fixe: 2,4 lei, 7,2 lei sau 16,8 lei. Donaţiile sunt procesate de foodpanda şi trimise ulterior către Programul Alimentar Mondial al ONU.

Iniţial, această acţiune a funcţionat ca un proiect pilot dezvoltat în 2019 de echipa Delivery Hero în Cluj-Napoca, şi a fost extins în toamna acestui an şi la nivelul altor ţări din grupul Delivery Hero, precum Austria, Bulgaria sau Malaezia. În curând, funcţionalitatea urmează să fie lansată pe mai multe pieţe în care grupul Delivery Hero operează în prezent.

„Fenomenul foametei la nivel mondial se află, din păcate, într-un moment dramatic, potenţat şi de criza sanitară prin care trecem. Împreună cu utilizatorii noştri ne putem implica în lupta pentru combaterea acestui fenomen şi îi putem ajuta pe cei vulnerabili să aibă acces la hrană în fiecare zi. Funcţionalitatea de donaţie ShareTheMeal, integrată în aplicaţie, transformă acest proces într-o acţiune simplă, la îndemâna oricui, dar cu un impact pozitiv semnificativ la nivel social. Este cu atât mai îmbucurător faptul că această iniţiativă a pornit în urma unui proiect pilot dezvoltat la Cluj-Napoca, anul trecut, iar datorită succesului pe care l-a avut, este implementat şi la nivelul altor ţări din grupul Delivery Hero”, a declarat Andreea Petrişor, Managing Director foodpanda România. 

La începutul acestei luni, Programul Alimentar Mondial al ONU a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace din 2020, „pentru eforturile sale de combatere a foametei, pentru contribuţia sa la îmbunătăţirea condiţiilor pentru pace în zonele afectate de conflicte şi pentru că a jucat un rol esenţial în eforturile de a împiedica utilizarea foametei drept o armă de război şi conflict”, conform Comitetului Nobel norvegian.

ShareTheMeal este o iniţiativă a Programului Alimentar Mondial al ONU care permite oamenilor să ajute la hrănirea familiilor înfometate din întreaga lume, prin donaţii realizate prin intermediul aplicaţiei ShareTheMeal. De la lansarea sa în 2015, peste 3,5 milioane de oameni s-au alăturat iniţiativei, donând peste 85 de milioane de mese, echivalentul a 41 milioane dolari pentru acţiunile Programului Alimentar Mondial în întreaga lume. Prin integrarea API a funcţionalităţii ShareTheMeal în platformele Delivery Hero, clienţii din mai multe ţări au la dispoziţie o metodă simplă de a susţine comunităţile vulnerabile să aibă acces la o nutriţie corectă în fiecare zi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările