Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ploieştiul şi Piteştiul, oraşele în care se vor dezvolta spaţiile industriale şi în 2012

0
5 Jan 2012 11:07:25
Autor: adevarul

În 2011, cele mai multe spaţii industriale şi logistice au fost livrate în Ploieşti şi Piteşti, iar în 2012 aceste oraşe vor continua să se dezvolte, a declarat Marian Orzu, şeful departamentului Industrial în cadrul companiei imobiliare CBRE România.

“În prezent se observă o dezvoltare foarte bună a celor doi <<sateliti>> ai Bucureştiului: Ploieşti şi Piteşti”, a spus Marian Orzu.

Reprezentantul CBRE România a explicat că spaţiile destinate producţiei sunt dezvoltate în zone din afara Bucureştiului, zone cu acces facil la forţa de muncă specializată, oraşe universitare importante precum : Cluj, Timişoara sau Iaşi.

În ceea ce priveşte spaţiile logistice, depozitare sunt atrase mult mai mult de zonele cu o dezvoltare, actuală sau viitoare, a infrastructurii – Turda, Timişoara, Vestul sau Nordul Bucureştiului.

Anul trecut belgienii de la Alinso Group au livrat spaţii, situate în Ploieşti. De asemenea, au fost livrate spaţii în Piteşti, de către WDP, dar şi în Timişoara, de către Invest4SEE şi Eurorent. Tot în Timişoara este aproape terminată şi prima fază a proiectului VGP - 10.000 de metri pătraţi.

Legat de tranzacţiile realizate în 2011, Marian Orzu a spus că încă nu s-a emis raportul pentru a doua jumătate de an, dar se poate folosi ca şi reper faptul că s-au tranzactionat peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii industriale în prima parte a lui 2011, faţă de 100.000 de metri pătraţi tranzactionaţi în tot anul 2010.

În ceea ce priveşte chiriile, oficialul CBRE România a spus că valoarea acestora a scăzut cu 10% faţă de 2010. „În 2012, deşi este prea devreme să ne pronunţăm, consider că valoarea chiriilor nu se va schimba“, a mai spus Marian Orzu.

Acesta a afirmat că 2012 se anunţă a fi un an dificil din toate punctele de vedere, judecând după activitatea pieţelor internaţionale.”Pe industrial mă aştept să nu se întâmple mari schimbări faţă de 2011”, a concluzionat reprezentantul CBRE România.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările