Ponta, despre neconstituţionalitatea Fondului Suveran de Investiţii: CCR a oprit cel mai mare jaf din avuţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a oprit, pentru moment cel puţin, cel mai mare jaf din avuţia României după 1989, prin faptul că a declarat neconstituţională legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii, a declarat miercuri fostul premier Victor Ponta.

„Curtea Constituţională a oprit (pentru moment cel puţin) cel mai mare jaf din avuţia României după 1989 - această uriaşă hoţie a fost promisă de Liviu Dragnea «protectorilor» săi din afara ţării (Rusia , Israel, SUA) / era un preţ de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului şi poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecţia sa politică şi pentru câteva fotografii cu lideri internaţionali!”, a scris Ponta pe Facebook.

Potrivit lui, CCR nu poate face mai mult. „Dacă vrem ca Dragnea să nu vândă România la bucată trebuie să facem şi noi mai mult (iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii şi să ştie că sunt complici la această crimă împotriva României)!”, a mai spus el.

Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională a României (CCR), care a admis sesizările de neconstituţionalitate depuse de USR, PNL, PMP şi preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.

Aceasta este principala neregulă semnalată de preşedintele României. Klaus Iohannis arată, în sesizarea de neconstituţionalitate, că Parlamentul a instituit prin lege înfiinţarea FSDI şi a nesocotit dispoziţiile din Constituţie privind separaţia puterilor în stat. Astfel, spune Iohannis, Parlamentul a reglementat într-un domeniu ce ţine de competenţa de reglementare a autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale. Cu alte cuvinte, Fondul trebuia instituit prin Hotărâre de Guvern, nu prin lege dată de Parlament. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite