Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ponta: „Noua Lege a pensiilor este o minciună ordinară spusă de Dragnea şi Dăncilă“

7
10 Oct 2018 20:14:51
Autor: Elena Deacu

Liderul ProRomânia Victor Ponta susţine că noua lege a pensiile conţine promisiuni pentru perioada de alegeri şi nu au nicio garanţie pentru viitor şi spune că, dacă Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu îi mint pe oameni spunând „dacă ne votaţi o să primiţi pensiile mărite în 2021/2022”, ştiind că nu vor fi bani, atunci acesta „este cea mai ticăloasă manipulare pe care au comis-o vreodată”.

Ponta transmite că ProRomânia va susţine întotdeauna creşterea pensiilor, însă vrea ca această mărire „să fie reală şi sustenabilă în timp, nu o minciună ordinară prin care Dragnea şi Dăncilă să îi mintă pe pensionari şi să le fure voturile în 2020”.

„Noi însă am constatat că propunerile făcute de Guvern conţin promisiuni pentru perioada de alegeri (toamna 2019 şi 2020) şi nu au nicio garanţie pentru viitor. Dacă impactul final va fi de peste 80 miliarde de lei anual este obligatoriu că Guvernul să prezinte sursele din care aceste pensii vor fi plătite şi după alegeri. Să nu uităm că deja în 2018 Guvernul se împrumută cu peste 5 miliarde de euro, că Dragnea va fura companiile de stat prin Fondul Suveran şi că nu vom avea taxe şi impozite din exploatarea gazelor din Marea Neagră pentru că Dragnea vrea să ajute firmele din Ungaria împotriva intereselor României!”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat că deputaţii ProRomânia vor depune un amendament la proiectul Guvernului prin care mărirea punctului de pensie să fie aplicată de la 1 ianuarie 2019. „Dacă există resurse la buget atunci această mărire este utilă şi sustenabilă şi o votăm. Dacă Guvernul refuză pe motiv că nu au bani înseamnă că tot proiectul este o uriaşă păcăleală”, a spus el.

„În perioada 2012-2015 Guvernul Ponta a refăcut pensiile tăiate şi a mărit anual aceste pensii cu un procent rezonabil şi pentru care am avut mereu banii puşi în Buget. Dacă Dragnea, Dăncilă şi Olguţa Vasilescu îi mint pe oameni spunând „dacă ne votaţi o să primiţi pensiile mărite în 2021/2022” ştiind că nu vor fi bani atunci acesta este cea mai ticăloasă manipulare pe care au comis-o vreodată!”, a conchis liderul ProRomânia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Manole Scarlat
10.10.2018, 20:38:03

Poate că cel care minte e chiar Pinocchio. De ce să-l credem pe el şi nu pe ceilalţi, care până acum s-a ţinut de cuvânt şi a mărit substanţial, continuu şi etapizat pensile?

0 (4 voturi)
victor catuna
10.10.2018, 20:47:58

Inflatia, Manole, nu uita inflatia pesede de dupa marire, refa calculele si vezi apoi cu ce-ai ramas.

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
10.10.2018, 21:02:32

victor catuna: Cunoşti vreun partid în România care promite că va creşte nivelu de trai al oamenilor în mod "real şi sustenabil" (cum îi place lui Pinocchio să zică), cu cât şi în cât timp ? Că atunci mergem şi-l votăm.

-1 (1 vot)
Constantine Constantine
10.10.2018, 21:23:37

Nu numai inflatia dar si aminarea cu 6 luni ( iar pentru anul viitor cu 9 luni) a deciziei de marire a pensiilor constituie o tragere de timp care demonstreaza ca nu prea sint bani.In plus, cifrele vehiculate pentru 2021 trebuiau, conform actualei legi a pensiilor, sa fie de actualitate chiar de la inceputul acestui an! In conditiile unei economii precare in care majo ritatea veniturilor vin din taxe si impozite,una e sa vrei sa maresti plafoanele de pensii si alta e sa si poti sa faci acest lucru.

+1 (1 vot)
Galeriu Crestinu
11.10.2018, 02:16:48

Am vazut si plagiatoru' asta patentat ce-a facut cu pensiile in "domnia" lui.....

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)