Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ponta: Pro România susţine creşterea pensiilor, dar va vota Legea propusă de Guvern doar dacă măririle intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019

3
25 Aug 2018 21:08:03
Autor: Elena Deacu
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea
Victor Ponta - FOTO Eduard Enea

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat sâmbătă că partidul său va vota Legea pensiilor propusă de Guvern doar dacă măririle propuse intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019, urmând să depună un amendament în acest sens.

„Pro România va susţine creşterea pensiilor, dar  vom vota Legea propusă de Guvern doar dacă intră în vigoare măririle de la 1 ianuarie 2019. Altfel, promisiunile făcute de politicieni pe la televizor cu 2021 dacă îi votăm iar pe ei înseamnă că sunt doar minciuni”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat: „În 2012 am promis că vom da înapoi pensiile tăiate de Băsescu - în prima şedinţă a Guvernului Ponta am adoptat prin ordonanţă de urgenţă reîntregirea pensiilor şi aceasta a intrat imediat în vigoare! Fiind vorba de milioane de oameni şi de noi ceilalţi, care avem părinţi pensionari, nu putem accepta ideea că aceştia sunt păcăliţi cu mariri ipotetice din 2021 ... dacă votează în 2020 pe cine trebuie!”.

Într-o emisiune la România TV, tot sâmbătă, Ponta a spus că dacă nu vor fi bani să se majoreze pensiile din 2019, atunci nu vor fi mai mulţi bani în anii următori. „Dacă nu poţi în 2018 să măreşti pensiile şi spui că nu ai bani, atunci cu siguranţă nu o să ai în 2020, 2021. (...) Eu voi fi întotdeauna de acord cu ideea că pensiile trebuie crescute. (...) Eu vreau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a menţionat el.

„Vom face un amendament”, a mai spus Ponta.           

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ţepeş
26.08.2018, 10:38:13

Ce pensii a tăiat Băsescu? Nici una? OK. Bravo Ponta. Mulțumesc în numele pensionarilor că le-ai dat pensiile nemicșorate înapoi. Doamne, ce bine este să fii politician, poți trăi într-o lume paralelă și într-un stat paralel.

-1 (1 vot)
Tăunu
26.08.2018, 12:32:11

Ponta are dreptate, în 2012 a reîntregit pensiile ciuntate prin impozitare. Însă, informaţia completă este următoarea, Ponta a reîntregit pensiile , dar, foarte rău, a reintrodus şi cele speciale, pensii pe care Base le-a ras, singurul lucru bun făcut de Băse. Altfel, Ponta are dreptate, legea pensiilor nu trebuie aprobată dacă nu se aplică din 2019. Ăştia de la PSD vor ca din 2019 să lovească în pensionarii pe caz de boală, cu cancer, HIV, schizofrenici, vor să le anuleze pensia de boală, o mare ticăloşie. Lupta noastră nu este împotriva celor cu dizabilităţi şi a foştilor CAP-şti. Nu, nu, LUPTA NOASTRĂ este împotriva pensiilor speciale, neruşinate şi sfidătoare !

-2 (2 voturi)
eu doar constat
26.08.2018, 15:52:11

E o conditionalitate ipocrita. Pentru mandatul actual al acestui guvern exista un program de guvernare devenit lege odata cu decretul de investire a guvernului Dancila emis de presedinte. Ceea ce sustine Ponta inseamna modificarea programului de guvernare, ceea ce ar echivala cu reinvestirea guvernului, pentru ca ar trebui sa treaca din nou prin Parlament. Guvernul n-are interesul sa modifice legea actuala si nici programul de guvernare. Dealtfel ma indoiesc ca legea pensiilor la care face referire Ponta se va adopta mai devreme de primavara anului 2020, adica cu putin inainte de terminarea mandatului guvernamental.

Modifică Setările