Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Poşta Română, în pericol să piardă contractul de livrare a pensiilor

6
19 Nov 2019 15:06:10
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Poşta Română ar putea fi înlocuită în contractul încheiat de stat pentru livrarea pensiilor la domiciliu, în cazul în care se va constata că poştaşii fac campanie electorală în beneficiul PSD, susţine ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Problema mea este să opresc jocul, dacă există, al unor entităţi de interes naţional, în beneficiul PSD. Vom avea o discuţie cu Poşta Română. Vă reamintesc că Dragnea semna protocol de colaborare între PSD şi sindicaliştii din Poşta Română. O spun direct, în problema pensiilor, nu mă feresc să iau decizii în privinţa înlocuirii Poştei Române (cea care distribuie pensiile la poartă) dacă voi constata că, în loc să facă treabă, poştaşii s-au apucat de politică. Despre o singură zi întârziere dacă aud, o singură problemă - îmi va fi de ajuns!", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.
 
Reacţia ministrului liberal al Muncii vine după ce preşedintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unii poştaşi din Vrancea, apropiaţi de primarii PSD, fac campanie electorală, spunând oamenilor că "nu vor mai fi bani de pensii dacă votează PNL".
 
Ministrul Muncii a menţionat din nou că pensiile vor fi plătite la timp.
 
"Că PSD răspândeşte, ca în toate campaniile electorale, tot felul de minciuni ca să bage spaima în alegători, nu mă surprinde. Anii ‘90, frica era aşa: votaţi cumva PNL sau PNŢ? Vin moşierii să vă ia pământurile! PSD de astăzi nu s-a schimbat deloc. Este PSD-ul care, de câte ori simte că pierde, împrăştie minciuni despre cum iau liberalii, capitaliştii pensioara oamenilor. Credeţi-mă, ştiţi cât le pasă lor de pensii? Zero! McBudăi şi LOVasilescu ar ajunge să se bucure dacă s-ar pune problema să nu vă luaţi pensiile şi salariile. Din calcule electorale. Sinistru partid, PSD! Chiar trebuie penalizat la alegeri. Pensiile se plătesc! Respectăm legea! O spun, încă o dată, foarte clar. (...) Fiecare la treaba lui. Să respectăm pensionarii. Avem destul loc să se facă politică. Nu pe spatele pensionarilor", a transmis Violeta Alexandru.
 
Corpul de control din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) verifică, în prezent, informaţiile vehiculate în presă referitorare la poştaşii din Vrancea.
 
"Conducerea Poştei Române îşi menţine poziţia de neutralitate politică şi în acest proces electoral, aşa cum a făcut cu fiecare ocazie. Corpul de Control al Directorului General verifică, la această oră, informaţiile vehiculate în presă cu privire la incidentul din judeţul Vrancea. A devenit o practică obişnuită ca, înainte de începerea procesului electoral, toţi angajaţii să fie instruiţi în maniera profesionalismului, fără vreo urmă de partizanat politic. Motiv pentru care, Mircea Tudosie, directorul general al Poştei Române, este hotărât să ia orice decizie legală de sancţionare a angajaţilor, în cazul nerespectării normelor impuse", menţionează Poşta Română.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Coco Cocos
19.11.2019, 15:14:29

preocupati-va sa ajunga pensiile la timp si intregi la beneficiari, faceti-va "politica" unde vreti...vai de capul vostru de "specialisti"..

+2 (2 voturi)
The Fog
19.11.2019, 15:17:42

Daca raman fara acest contract, posta se desfiinteaza. singurul motiv pentur care postasii lucreaza sunt cei cativa lei scosi de la fiecare pensionar la livrarea pensiei, "ca asa se face". Iar cei din orase, unde multi pensionari au optat pentru card, sunt disperati. Sunt cartiere unde daca astepti un pachet... te duci la posta din cand in cand si intrebi, ca postasului nu-i mai renteaza plimbarea.

0 (2 voturi)
Lucifer
19.11.2019, 15:37:45

Păi întotdeauna Poşta Română a făcut propagandă pentru PSD. Poşta Română trebuie PRIVATIZATĂ!.

0 (2 voturi)
Ghita Bizonu'
19.11.2019, 16:52:49

Eu as zice ca madam sinistra are ceva enterese intr=o privatizare!!

+1 (1 vot)
dominic paul
19.11.2019, 17:12:03

Daca cativa postasi au facut campanie pentru pesede, asta nu inseamna ca intreaga Posta Romana s-a implicat in campania electorala.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările