Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Poşta Română plăteşte zeci de mii de euro pentru designul noilor uniforme ale angajaţilor

3
10 Jun 2021 18:59:38
Autor: Melania Agiu
Foto: Faceboook Poşta Română
Foto: Faceboook Poşta Română

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) plăteşte zeci de mii de euro pentru designul noilor uniforme ale angajaţilor săi, se arată într-un anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Potrivit DCnews, instituţia care a deţinut monopolul în România o mare perioadă de timp, acum se luptă să supravieţuiască pe piaţa concurenţială cu companiile private de curierat care oferă servicii rapide şi la costuri reduse. Firme care oferă o gamă tot mai variată de servicii, lucrează cu marile magazine online şi au creat o adevărată industrie, având o flotă uriaşă de maşini, personal dinamic, interacţiune simplă, online, cu clienţii.
 
Conform sursei citate, Poşta Română, în loc să facă o strategie pentru a recupera terenul pierdut în faţa acestora, se gândeşte la cât de frumos sunt îmbrăcaţi poştaşii.
 
Compania a contractat o firmă şi a plătit aproape 27.000 de euro pentru designul noilor uniforme ale poştaşilor.  Partea proasta este că, potrivit unor surse, se pare că, după ce au dat banii, cei de la poştă au descoperit că aveau magaziile pline de uniforme.
 
În timp ce firmele private de curierat au făcut profituri uriaşe în pandemie, serviciile similare ale Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) au înregistrat pierderi: aproape 900.000 de trimiteri în minus a avut Poşta în 2020 faţă de 2019.
 
Pierderile de la Poşta Română sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât, în 2020, piaţa de curierat a înregistrat o creştere estimată de Ziarul Financiar la peste 20 la sută.
 
Într-un caz concret, Fan Courier estima, în ultima lună a anului trecut, că în 2020 şi-a crescut cifra de afaceri cu 205 milioane euro, adică 22% mai mult faţă de 2019. Acest lucru a fost o consecinţă directă a faptului că, blocaţi în case de pandemie, oamenii au comandat produse care le-au fost livrate prin intermediul firmelor de curierat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ludwig
10.06.2021, 19:19:19

Posta romana nu e decat o oficina politica a baronilor de 30 de ani...Serviciile sunt de mizerie, stai o ora la coada desi ai 2 persoane in fata, te pun sa scrii pe niste cartonele mici ca sa platesti tot felul de taxe, etc...Daca ai un colet, desi cred ca nimeni nu mai trimite cu ei...stai o gramada, tot felul de scrieri in calculatoare vechi, imprimante matriciale din anii 90...e dezastru.... Ei traiesc doar din dat pensii si alocatii...Chiar daca optezi pentru pensia pe card, trebuie s ate duci sa stai la coada sa iei talonul cafara ala cica nue sti pensionar....Te doare capul.... S-ar puttea sa fie vanata pentru oficiile postale ce unele sunt incentru desi sunt si multe banci ce isi inchid sucursalele ca totul este online acum...Falimentul este aproape chiar daca isi pun uniforme si mai primesc bani d ela buget...Agentul fan curier vine la mine in bermude, chiar nu ma interseaza cum este imbracat, dar e rapid...

+3 (5 voturi)
laur laur
10.06.2021, 19:40:28

In faliment mascat , cu pierderile finantate, de la bugetul de stat, Posta Romana este ca si celelalte institutii ale statului, un bastion al sinecurilor acum PNL-iste, desi are datorii de sute de milioane de lei. Salarii uriase pentru sefii postei, numiti politic majoritatea sinecuri pentru lipitori de afise , la care se adauga si comisioanele din contracte precum acesta pentru designul uniformelor postasilor. Tichia de margaritar a chelului.Culmea prostiei aveau uniforme in depozite. PNL= PSD aceiasi mizerie

-5 (7 voturi)
M Costi
10.06.2021, 20:54:37

"...Compania a contractat o firmă şi a plătit aproape 27.000 de euro pentru designul noilor uniforme ale poştaşilor..." !?! Vorba ceea : " Chelului , tichia de margaritare ii lipseste ...!" P.S. Nimic de faptul ca Posta Romana este condusa de peste un an de politruci cu carnet PNL ?

-3 (5 voturi)
Modifică Setările