Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Premierul cere ANRE şi ANPC să sancţioneze fără milă furnizorii de energie care încarcă abuziv facturile

4
9 Sep 2021 09:06:43
Autor: Afrodita Cicovschi

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că Guvernul are în vedere mai multe soluţii pentru a se asigura că facturile la energie şi gaze nu vor fi o problemă în această iarnă, inclusiv pe partea de sancţionare a companiilor care "încarcă abuziv facturile cetăţenilor".

„Vreau să-i asigur pe români - Legea consumatorului vulnerabil a trecut, ştiţi foarte bine, dar sunt şi alte măsuri pe care le vom lua pentru a ne asigura că facturile nu vor fi o problemă în această iarnă, de la 1 noiembrie până la 31 martie", a declarat Florin Cîţu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat despre creşterea facturilor la energie şi gaze.
 
El a precizat că sunt discutate mai multe soluţii, iar una dintre acestea vizează "compensarea unei părţi importante din factură".
 
Întrebat dacă această variantă ar urma să se aplice pentru toată lumea, premierul a spus: "Vom vedea până unde putem să mergem cu această măsură, dar în acelaşi timp trebuie să ne gândim şi la companii".
 
"Pentru că, pe de-o parte, avem consumatori, dar dacă preţul creşte pentru companii, companiile pun creşterea în preţul produselor şi avem inflaţie. Ne gândim la soluţii şi pentru companii, avem şi acolo câteva idei la care ne uităm, dar trebuie să le punem pe hârtie şi vor fi în perioada următoare", a menţionat Cîţu.
 
Premierul a adăugat că pe acelaşi subiect a purtat discuţii cu "ANRE, ANPC şi actorii din piaţă, Consiliul Concurenţei".
 
"Şi am cerut foarte clar ca acolo unde există companii care folosesc această situaţie şi încarcă abuziv facturile cetăţenilor să intervină imediat. S-au făcut echipe mixte de la ANRE şi ANPC care se uită, primesc de la cetăţeni aceste informaţii, vor verifica şi acolo unde există probleme am spus: fără milă. Deci, fără milă, trebuie să intervenim imediat. Ne uităm să modificăm legislaţia să suspendăm licenţa dacă există astfel de practici. Putem să facem şi acest lucru, dar, aici, dai o ordonanţă de urgenţă, ai nevoie de Guvern. Dai Guvernul jos, nu se mai poate întâmpla acest lucru", a subliniat Florin Cîţu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
9.09.2021, 09:26:47

# Sa nu fi aflat Premierul ca ANRE , ANPC si furnizorii sunt in gasca ??? Atentie ce salarii au functionarii lor si ce beneficii au furnizorii . Toate din banii nostri .

+14 (14 voturi)
Ionel Marcu
9.09.2021, 11:03:02

Hop și premierul după ce scandalul a ajuns cât casa! Ne mai dă și „o sută de lei” la salariul minim, poate chiar și 25 de lei la încălzire. Cum de l-a lăsat inima să rupă ceva timp de la pregătirea congresului ca să observe aceste probleme!

+10 (10 voturi)
Capelin Amar
9.09.2021, 10:03:00

PM Câțu a înțeles buștean explicațiunile date de V. Popescu, energeticul habarnist al guvernului și ni le transmite nouă calde, proaspete și neadevărate. Fenomenele din "piața de energie" sunt atât de complexe încât Câțu ar uita și de moțiunea de cenzură dacă ar încerca să le priceapă. Meritul lui este că a dat drumul "furnizorilor" din lanț și acum se miră ce-a ieșit. Aceasta e dovada că e un perfect incompetent și un desăvârșit inconștient care nu e capabil să prevadă consecințele deciziilor sale. Șutul primit în dos cu ocazia moțiunii care îl vizează e pe deplin meritat.

-7 (11 voturi)
Vasile Naftuli
9.09.2021, 10:25:48

Toate deciziile care afectează bunăstarea populației sunt democratice.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările