Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA

1
16 May 2022 17:35:13
Autor: Melania Agiu
FOTO: Guvernul Romaniei
FOTO: Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli.

În cadrul întrevederii, au fost analizate oportunităţile de a consolida componenta economică  a Parteneriatului  strategic cu SUA, fiind prezentate iniţiativele Lockheed Martin în domeniul cooperării industriale şi de cercetare-dezvoltare, alături de companiile şi instituţiile româneşti.
 
Premierul a subliniat importanţa sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii din perspectiva accesului la tehnologie performantă în domeniul apărării, precum avioane multi-rol, sistemele Himars, Patriot sau bateriile anti-rachetă de la Marea Neagră. 
 
„Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei conlucrează strâns pentru ca industria de apărare românească să aibă capacitatea gestionării cooperării cu partenerii trans-atlantici. În acest sens, creşterea bugetului apărării la 2,5% din PIB, începând cu anul viitor, va oferi noi oportunităţi de finanţare industriei de profil.”, aradă datele transmise de Guvernul României.
 
Compania Lockheed Martin este prezentă de 25 de ani în România, fiind implicată în mai multe proiecte care au un impact semnificativ în diverse domenii.
 
În contextul geo-politic actual, generat de relevanţa strategică a Mării Negre şi de nevoia întăririi rezilienţei, inclusiv din perspectivă economică,  proiectele de dezvoltare vizează o colaborare de lungă durată, cu o abordare integrată a multiplelor platforme în care se colaborează la acest moment.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

True Blue
16.05.2022, 19:57:36

Articolele astea sunt exact ca cele din Scanteia de pe vremea lui nea Nicu': nu intelegi nimic din ele, "s-au discutat probleme de interes comun" si s-a hotarat sa se faca totul. Privatizati toata industria de aparare daca vreti sa faceti ceva ca lumea.

Modifică Setările