Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Preţul petrolului va rămâne scăzut şi în anii următori

3
21 Sep 2020 21:46:19
Autor: Elena Deacu

OMV Petrom prognozează că preţul petrolului va rămâne la 50 de dolari pe baril anul viitor, însă compania şi-a redus estimările pentru anii următori.

Pentru 2021, compania estimează o continuare a efectului macroeconomic al pandemiei COVID-19 şi confirmă estimarea de preţ al ţiţeiului de 50 USD/bbl.

Totodată, estimările preţului ţiţeiului pentru 2022 şi 2023 au fost reduse la 60 USD/bbl de la 70 USD/bbl, respectiv 75 USD/bbl.

Pentru perioada 2024 - 2029, compania estimează o cotaţie a ţiţeiului Brent de 65 USD/bbl (anterior 75 USD/bbl), care se estimează că va scădea gradual la 60 USD/bbl până în 2035.

Începând cu 2035, OMV Petorm foloseşte o cotaţie  a ţiţeiului Brent de 60 USD/bbl (anterior 75 USD/bbl). Toate estimările după anul 2025 sunt în termeni reali, la nivelul anului 2025.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, afirmă: „Modelul nostru integrat de afaceri îşi demonstrează încă o dată beneficiile, mai ales într-un mediu în care ne aşteptăm la un preţ scăzut al ţiţeiului. Vom continua să urmărim execuţia strategiei noastre, având ca scop furnizarea de energie mai curată şi în mod sustenabil, în care gazul natural va juca un rol semnificativ în cadrul tranziţiei energetice”.

OMV Petrom se aşteaptă ca actualizarea estimărilor de preţ al ţiţeiului să conducă la ajustări nete de depreciere nemonetare de aproximativ 800 milioane lei după impozitare, care includ atât ajustări de depreciere pentru active necorporale de explorare, cât şi ajustări nete de depreciere pentru active corporale. 

În Downstream Gas, estimările de preţ pe termen lung pentru energie electrică şi certificatele CO2 au fost revizuite, având în vedere condiţiile mai bune din piaţa producţiei de energie electrică. Aceasta a determinat reversarea integrală a ajustărilor de depreciere aferente centralei electrice cu ciclu combinat de la Brazi, de aproximativ 450 milioane lei după impozitare. 

„Ca urmare a modificărilor enunţate mai sus privind preţurile anticipate ale mărfurilor, OMV Petrom estimează ajustări nete de depreciere de aproximativ 350 milioane lei după impozitare în T3/20”, anunţă compania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

jan11
21.09.2020, 22:26:45

Nasol pentru economiile bazate mai ales pe exportul de titei si gaze naturale.Sa vedem cat se poate intinde pelteaua ruseasca.

-1 (1 vot)
Ionel Niculaie
21.09.2020, 22:55:03

Au ieșit trolii rusnaci din peisaj, e jale! Le va creste norma compunerilor...

-4 (4 voturi)
Jassy man
22.09.2020, 07:37:55

Asta cu predictiile specialistilor este ca si cu Covidu`. Ba vreo doua milioane de morti , ba trei , stai ca nu erau milioane erau sute de mii stai ca sa vezi ce zice computeru` , mai vine un specialist mai cade o bursa...Ce harneala frate pentru fraieri. Daca o ia din loc economia Chinei iarasi v-a sari pretul , dar ma cam indoiesc. Daca iese Trump mai ales ,halimaua la chinezi va fi cat China. America este pentru prima data de foarte multi ani independenta energetic. Se folosesc resursele proprii cred ca baietii vor sa mai faca de-o maslina si o tartina pana trece totul pe baterii si apoi se v-a duce in cap pretul petrolului, asa daca inca mai este loc de facut paraiusi de ce nu? Asadar pretul petrolului este la fel de precis prezis precum sondajele prezidentiale din America.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările