Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Primii kilometri de autostradă din 2020. Când vor fi daţi în trafic

12
14 Feb 2020 18:12:11
Autor: Elena Deacu

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, vineri, la Cluj, că în luna iunie va fi dat în trafic sectorul de 5 km din Autostrada Transilvania dintre Borş şi Biharia.

Lucian Bode a declarat că mizează ca în acest an să se deschidă circulaţia pe patru segmente de autostradă din Transilvania. Este vorba de porţiunea de 5,3 kilometri din Autostrada Transilvania, de la graniţa Borş, şi de un lot al Autostrăzii Transilvania între Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş. Ambele ar putea fi deschise în iunie. Celelalte două sunt pe A10 Turda-Sebeş, care s-ar putea deschide până la finele anului.

Bode a spus că acest capăt de autostradă, cuprins între Borş şi Biharia, va fi gata în iunie şi că pentru sectorul cuprins între Chiribiş şi Suplacu de Barcău licitaţia va fi reluată.

„În legătură cu Autostrada Transilvania, vom finaliza 5,3 km de la Borş la Biharia, pentru prima dată în istorie înaintea celor din Ungaria, acest capăt de autostradă în luna iunie, iar acest obiectiv va fi dat în trafic. De la Biharia la Chiribiş, sperăm ca instanţa să se pronunţe cât mai repede pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie. (...) De la Chiribiş la Suplacu de Barcău este de neimaginat cum o companie din Croaţia câştigă licitaţia pe acest tronson în condiţiile era în faliment în ţara de origine. Aici am reluat procedura de licitaţie. De la Suplacu de Barcău la Nuşfalău, ANAP ne-a confirmat că documentaţia este în regulă şi vom scoate la licitaţie în zilele următoare proiectarea şi execuţia pentru tronson”, a spus Bode.

Acesta a subliniat că în luna martie se vor scoate la licitaţie şi secţiunile de la Nuşfalău până la Nădăşelu.

„Din 2019, de când s-au publicat anunţurile de licitaţie, a trecut un an de când tot răspundem la clarificări. Nu mai avem timp şi avem toleranţă zero faţă de amânările nejustificate pentru a răspunde la clarificări. În luna martie ne asumăm că scoatem la licitaţie, proiectare şi execuţie, aceste secţiuni cu excepţia tunelului Meseş”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

LochRoagPM
14.02.2020, 18:39:20

Nu vă e bărușine , interimarilor ! Faceți și voi o potecă forestieră ceva ?!

-1 (11 voturi)
Mihai Popescu
14.02.2020, 18:43:17

Bravoooo !!! 5 km. de autostradaaaaa !!! Chinezii, stat comunist, fac cam 5.000 km. de autostrada pe an. Romanii e buni.

0 (10 voturi)
Tomescu Tom
14.02.2020, 19:09:59

Presupun ...că primii, ultimi kilometri de autostradă , ce vor fi construiți vreodată în România ...vor fi în Moldova ! :))) . Peste 100 - 200 de ani ...? Iar autostrada aceea , va lega Iași-ul ... de Valea Lupului ... Cu mari restricții de viteză .....

0 (8 voturi)
Charles Franc
14.02.2020, 21:19:45

inca un ciot de autosatrada de nicaieri catre nicaieri...ce folos ca ilf acem inaintea ungurilor daca leaga nimic de nimic? ungurii cand vor temrina vor lega Buapesta de granita romana-maghiara

+2 (6 voturi)
Jorj
15.02.2020, 00:38:40

Niciun site de stiri nu s-a gandit sa puna o harta ca sa vedem si noi exact cum sta situatia. Poftiti una adusa la zi de pe siteul 130km. Au adaugat deja segmentul de la Bors. http://www.130km.ro/harta.html Treaba nu e chiar nasoala pt Transilvania, dar e jale pentru Moldova. Nici macar planificate nu sunt. Si, desigur, ce e mai greu si mai incet a fost lasat la urma.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)