Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Producţia agricolă a crescut anul trecut cu 25%, la 78,5 miliarde de lei. Cea mai bună performanţă s-a înregistrat în regiunea Sud-Est

0
15 Oct 2014 14:28:13
Autor: Adina Vlad
Cea mai mare creştere a producţiei agricole s-a înregistrat anul trecut în regiunea Sud-Est FOTO Adevărul
Cea mai mare creştere a producţiei agricole s-a înregistrat anul trecut în regiunea Sud-Est FOTO Adevărul

Producţia agricolă s-a ridicat anul trecut la 78,464 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere de 24,5% comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării producţiei vegetale cu 38,8%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Pe de altă parte, valoarea serviciilor agricole a contribuit cu numai 1% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional.

Creşterea producţiei vegetale, înregistrată în cele opt regiuni de dezvoltare, variază între 52,3%, în regiunea de dezvoltare Sud - Est, şi 25,1% în regiunea de dezvoltare Vest. La producţia animală creşterile s-au situat între 3%, în regiunea de dezvoltare Vest, şi 0,9% în regiunea de dezvoltare Centru.
 
Pe de altă parte, în regiunea de dezvoltare Bucureşti - Ilfov s-a înregistrat o scădere de 13,5% a producţiei animale iar în regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia producţia s-a redus cu 0,1%.
 
„Cele mai mari valori ale producţiei ramurii agricole s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, urmată de regiunile de dezvoltare Sud-Est şi Nord-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, regiune agricolă de mică importanţă. Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2013 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (21,4%), Sud-Est (17,8%) şi Nord-Est (16,1%), iar la producţia animală revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,1%), Sud-Muntenia (16,3%) şi Nord-Vest (14,5%)“, se arată în comunicatul INS.

Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările