Pro-europenii antieuropeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constatăm cu surprindere sau nu cum aceiasi “lideri de opinie”, aceiaşi “pretutindenari”, aceiaşi jurnalişti de forţă şcoliţi şi maturizaţi profesional pe băncile comuniste discută despre antieuropenism ca despre o partidă de tenis, un film, căderea unui copac sau silicoanele nu ştiu cărei vedete. Sunt aceiaşi care faceau selfie-uri pe la televiziuni în 2004 şi ne îndrumau sa votam într-un anume fel.

Nu v-aţi săturat de voi? Cu ce drept v-aţi arogat competenţa aceasta a etichetărilor românilor cu prost sau deştept în funcţie de cum votează? Până acum îi declaraţi comunişti şi securişti pe cei din armată, serviciile de siguranţă naţională, profesori, medici s.a. Acum aţi trecut la partide. Aţi decretat voi că PSD-ul este antieuropean. Aţi decretat voi că trebuie să miroasă urât românilor că PSD va câştiga alegerile şi că, vai, nu câştigă sponsorii voştri şi partenerii kabbalei construite şi cu care aţi bătut palma. Aţi decretat voi că aveţi dreptate şi ceilalţi sunt proşti. Aţi decretat voi că sunteţi deţinătorii valorilor europene şi că trebuie toţi să ne încolonăm în spatele vostru cu steagurile în mână. Aţi decretat voi că românii greşesc dacă votează într-un fel sau altul.

După părerea mea sunteţi cei mai mari comunişti pe care i-a avut vreodată România. Aveţi o vârstă şi mai ales o gandire care nu vă dă dreptul să etichetaţi oameni la 40 de ani că sunt comunişti. Nu aveţi niciun drept moral să vorbiţi de comunism în condiţiile în care sunteţi impregnati de comunism, mentalitatea vă este posedată de comunism, purtaţi veste comuniste şi aveţi o retorică plină de ură comunistă. Sunt de părere că semănaţi cu cavalerii bătrâni ce-şi refulează frustrările prin cluburi încercând să pară trendy, dar umplându-se de penibil.

Ia faceţi-vă voi autocritica şi mai încercaţi să vă întrebaţi: în afara de ancora transmisă de propaganda, ce motive, ce drept moral aveţi voi să vorbiţi de antieuropenism dacă sunteţi tabula rasa pe temele europene? Ce ştiţi şi ce aţi scris voi despre stadiile integrării europene, ce cunoaşteţi voi despre principal pendulului, ce informaţii aveţi despre competente exclusive, partajate, interactive policy making? Ce ştiţi voi despre Uniunea Economică şi Monetară, Uniunea Bancară şi politica externă şi de Securitate comună? Ce date aveţi legate de avantajele şi dezavantajele implementării Tratatului Fiscal, Semestrului European, Six Pack s.a. dar ce părere aveţi despre regula fiscala centrată pe soldul bugetar? Ce sugeraţi că ar fi bine să cuprindă Pactul de Creştere Economică în UE? Credeţi că este benefică pentru agricultura României aplicarea principiului condiţionalităţii? Care ar trebui să fie politicile regionale astfel încât să se reducă decalajele inter si intra tari? Care ar trebui să fie poziţia României cu privire la politica energetică comună? Şi aşa mai departe…

PS Dacă vreţi să nu vă umpleţi de penibil pe încă o temă – acţiunile Rusiei şi ceea ce se întîmplă în Ucraina – vă recomand să citiţi un bestseller apărut la Editura Litera încă din 2011. Este o carte scrisă de George Friedman – ieri a fost în România, nu? – Următorul Deceniu. De unde venim şi încotro ne îndrepatăm. Aveţi curaj să vă aplecaţi asupra capitolului 8 Intoarcerea Rusiei paginile 151-175 şi completaţi cu capitolul despre crearea balanţelor de putere ca strategie a SUA.

Atunci nu veti mai perora prostii despre mesajele vicepresedintelui american la Bucureşti şi vă veţi lumina asupra aberaţiei pe care o faceţi când legaţi mesajele despre coruptie şi economie puternică cu situaţia internă. E altceva. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite