Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Programul Tomata: Oros: S-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program. 417 dosare la DNA doar în Olt. Am trimis Corpul de Control

5
29 May 2020 20:07:43
Autor: News.ro
Ministrul Agriculturii a precizat că programul Tomata a fost fraudat
Ministrul Agriculturii a precizat că programul Tomata a fost fraudat

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, vineri, că Programul „Tomata” a fost compromis, întrucât au fost finanţate foarte multe dosare fictive. Doar în judeţul Olt, Oros a precizat că au fost trimise la DNA 417 astfel de dosare, după ce un funcţionar a observat că au fost trimise la plată multe dintre dosarele pe care el le respinsese întrucât nu întruneau condiţiile.

„Acest Program «Tomata» a fost gândit în ideea ca în România să fie pe piaţă tomate româneşti, exact în perioada în care acestea nu se găsesc. Multă lume face tomate în câmp deschis, dar primăvara devreme sau toamna târziu acestea erau de import. Programul se derulează al patrulea an”, a afirmat Adrian Oros, vineri, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Acesta afirmă că, până acum, programul nu şi-a demonstrat valoarea macro-economică, întrucât importurile au crescut de la an la an.

„M-am uitat pe datele INS şi în fiecare an au crescut importurile, impactul macro-economic asupra agriculturii nu a fost benefic, dar a fost benefic pentru beneficiarii acestui program”, a mai afirmat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat că programul a fost fraudat.

„În unele zone alte ţării s-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program pentru că s-au dat spre plată foarte multe dosare ficrive. În judeţul Olt – un funcţionar de la Direcţia Agricolă ne-a sesizat că foarte multe dosare respinse de el pentru că nu erau conforme au fost trimise la plată. Am trimis Corpul de Control şi 417 dosare sunt la DNA doar în judeţul Olt, fiind plătite cu câte 3.000 de euro pe dosar bani care trebuiau să ajungă la cei care chiar şi-au făcut treaba”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că echipele de control fac apel la fermieri să fie corecţi, dar „se rămâne cu apelul”.

Oros a anunţat că în acest an s-au depus 18.000 de dosare pentru acest program.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Realist
29.05.2020, 21:08:40

Nu-i nimic ca sunt multe dosare penale, e o lectie pentru cei care cred ca "merge si asa".

+1 (1 vot)
octavian calin
29.05.2020, 21:25:48

Incredibil,zona Olteniei este un mixt intre PROSTIE SI HOTIE deci programul ''TOMATA''avea menirea sa stimuleze productia de tomate pentru piata romaneasca deja invadata de tomate din import vin niste ANIMALE DIN OLTENIA ,NU FAC NIMIC SI INCERARCA SA PRIMEASCA BANI NEFACANR=D NIMIC FALSIFICAND DOSARE ,417 dosare penale numai in Oltenia ...increibil cati de multi hti-idioti potfi in aceasta zona ..aici

+1 (1 vot)
octavian calin
29.05.2020, 21:27:45

DECI 417 DOSARE OAMENI BUNI ...NU CRED CA E ASA CEVA I ALTE ZONE ALE TARII ..

+1 (1 vot)
mda
29.05.2020, 21:44:31

Pentru cei care se intrebau de ce sunt unii care il regreta pe Dragnea, aveti aici un exemplu... Erau unii care traiau foarte bine din agricultura fictiva... Singura munca era sa depuna dosare.

Tomescu Tom
30.05.2020, 13:26:12

Înăspriți la maxim pedepsele ... Reluați lupta anticorupție ..declanșați un " război " adevărat .. nu vă mai rezumați doar la declarații .. Lăsați-i în fundul gol pe toți cei vinovați de fraude .. băgații în pușcării pe funcționarii publici corupți .. Fură de rup .. își fac averi ce nu le pot justifica în nici un fel ..iar alții de deasupra lor se fac că nu îi văd, corupți fiind și ei .. Parlamentarii noștri ..se fac că nu văd , ca nu aud ..că nu știu .. ca nu au timp să studieze problema..fenomenul Pentru că toate relele de la ei pleacă ...