Proiectele de infrastructură, monitorizate săptămânal de un departament nou înfiinţat. Îl conduce un apropiat al lui Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare a proiectelor de investiţii în infrastructură din subordinea premierului Viorica Dăncilă va fi condus de Bogdan Pascu, conform deciziei abia publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Pascu, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, a fost numit la conducerea acestui departament, înfiinţat de Guvern, prin hotărâre, în şedinţa din 3 iulie.

Viorica Dăncilă a anunţat că acest departament va furniza rapoarte săptamanale privind stadiul lucrărilor şi respectarea termenelor.

„Acest departament fără personalitate juridică va funcţiona în subordinea prim-ministrului. Are ca obiectiv principal analiza şi monitorizarea implementării proiectelor de investiţii în infrastructură aflate în portofoliul instituţiilor publice, a companiilor şi societăţilor naţionale. Atribuţiile detaliate ale Departamentului vor fi aprobate prin decizia prim-ministrului, Departamentul va fi condus de un consilier de stat şi va prezenta săptămânal sau ori de câte ori este nevoie prim-ministrului rapoarte privind evoluţia implementării proiectelor de investiţii în infrastructură. Aşa cum a spus şi doamna prim-ministru, este nevoie de o analiză mai atentă a modului în care sunt respectate termenele în ceea ce priveşte investiţiile publice pentru a nu mai avea situaţii în care un proiect de investiţii publice ar fi trebuit finalizat într-o anumită perioadă de timp şi ne trezim că termenele sunt frecvent depăşite”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit unei alte decizii publicate în Monitorul Oficial, Radu Gheorghe Antohe a fost numit consilier de stat pe probleme de agricultură în Cancelaria premierului.

Cine e Bogdan Pascu

Imagine indisponibilă

Bogdan Pascu s-a născut la data de 3 iulie 1967 în oraşul Bucureşti, într-o familie de intelectuali, tatăl său fiind inginer de geodezie, iar mama sa inginer în îmbunătăţiri funciare. A urmat între anii 1987-1992 cursurile Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) - secţia Maşini unelte - din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, obţinând diploma de inginer mecanic. Ulterior a absolvit studii postuniversitare în Managementul firmei la A.S.E. Bucureşti (1999) şi cursurile de Master in Business Administration (MBA) - Programul MBA Româno-Canadian, specializarea Finanţe (2000).

După absolvirea facultăţii, a lucrat ca director comercial la SC BACO Import-Export SRL - reprezentanţă a societăţii germane Herlitz (1992-1993), director comercial la SC DOM Grup (1993-1998) şi apoi ca director comercial la SC Automative Trading Services SRL - dealer oficial al autoturismelor Citroen pentru România (1998-2000) până in momentul concedierii. Ultima firmă menţionată era deţinută în proporţie de 90% de Călin Popescu Tăriceanu.

În anul 2000 a absolvit Programul MBA Româno-Canadian şi a intrat în atenţia lui Dan Voiculescu, preşedintele grupului de firme Grivco, dar şi preşedintele Consiliului Director al Programului MBA româno-canadian. Dan Voiculescu recruta absolvenţi ai acestui program şi făcea oferte de angajare în cadrul grupului Grivco pentru cei care corespundeau profesional aşteptărilor sale.

În anul 2000, a fost angajat ca Director General la Fundaţia Umanistă “Dan Voiculescu”, fostă Fundaţia Crescent. Un an mai târziu, după retragerea lui Dan Voiculescu, Bogdan Pascu a preluat funcţia de preşedinte al acestei fundaţii. În acelaşi an (2001), a devenit şi preşedinte al Fundaţiei „România profundă“, precum şi membru în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare a Mării Negre.

Pe lângă activitatea politică şi profesională, Bogdan Pascu a derulat o serie de activităţi în cadrul unor organisme naţionale, cum ar fi: preşedinte al Forumului Clasei de Mijloc şi al IMM (din 2002) şi fondator al Mişcării Populare (2003).

La data de 4 iulie 2006, Bogdan Pascu a fost numit în funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii, înlocuindu-l pe George Copos, care demisionase la 1 iunie 2006. El a fost desemnat ca vicepremier, după ce Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator şi desemnat iniţial ca vicepremier, a fost acuzat de către CNSAS că, sub numele conspirativ de Felix, a făcut poliţie politică. 

Bogdan Pascu a demisionat din funcţia de membru în Guvernul Tăriceanu la 4 decembrie 2006, după ce Partidul Conservator a votat în unanimitate ieşirea de la guvernare a formaţiunii politice motivând această decizie prin faptul că proiectele lor legislative n-au fost susţinute în Parlament de colegii lor de coaliţie.

Conform declaraţiei de avere din 27 decembrie 2006, Bogdan Pascu deţine 1.025.000 acţiuni la SC Rompetrol Rafinare. De asemenea, el deţine 45.000 acţiuni la SNP PETROM SA, 30.005 acţiuni la SIF Oltenia, 2.000 acţiuni la BRD şi 53.000 acţiuni la Banca Transilvania. De asemenea el deţine trei terenuri intravilane şi trei locuinţe.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite