Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Proiectul lui Şerban Nicolae prin care sunt instituite paradisuri fiscale, adoptat de Senat

6
2 Dec 2019 21:33:08
Autor: George-Andrei Cristescu
Şerban Nicolae a reluat proiectul legislativ prin care sunt instituite paradisuri fiscale după o decizie CCR, Foto mediafax alexandru dobre
Şerban Nicolae a reluat proiectul legislativ prin care sunt instituite paradisuri fiscale după o decizie CCR, Foto mediafax alexandru dobre

Senatul a adoptat luni, în plen, propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu, iniţiată de social-democratul Şerban Nicolae, conform căreia se pot reduce cu 50% impozitele locale calculate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi unele activităţi economice desfăşurate pe aceste terenuri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit raportului comun de admitere întocmit de comisiile de buget şi economică ale Senatului, actul normativ prevede instituirea regimului fiscal derogatoriu pentru terenurile sub forma insulelor, grindurilor şi altor suprafeţe de uscat, pentru construcţiile edificate pe acestea şi pentru anumite activităţi economice autorizate cu scopul de a crea locuri de muncă şi de a creşte veniturile bugetare, scrie Agerpres.
 
Propunerea legislativă stipulează că terenurile şi construcţiile respective intră în domeniul public al statului şi în administraţia unităţilor administrativ-teritoriale, iar activităţile economice ce se pot desfăşura sunt cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi cele de servicii conexe.
 
Prevederile propunerii legislative nu se aplică terenurilor prevăzute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi terenurilor care au regim de arie naturală protejată, se menţionează în raportul comun al comisiilor de specialitate.
 
Actul normativ a fost reluat de Şerban Nicolae prin modificarea primei variante a acestui proiect pe care CCR l-a declarat neconstituţional pe 5 iunie.
 
Propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Manole Scarlat
2.12.2019, 22:00:39

S-a scumpit cartofii.

-3 (3 voturi)
m lupascu
2.12.2019, 22:26:56

- crima organizata in al doilea parlament ilegitim 300 - noii grofi

+1 (1 vot)
silent warrior
3.12.2019, 03:33:16

Fix crima organizata , care vrea sa isi securizeze afacerile prin legi cu dedicatie.... cazinouri , bordeluri clandestine ...locuri de munca.

+1 (1 vot)
Ion Tamis
3.12.2019, 08:42:45

Inca un semn ca parazitii si cariile politice lasate in urma de "patriotul" Dragnea, prin incarcerare, continua sa roada din averea tarii, in interesul interlopilor care, dintotdeauna, au condus si conduc inca pesedeaua.

+2 (2 voturi)
¡Ay, caramba
3.12.2019, 10:05:24

Legea e cu daddy-cație pentru Dragnea (și urmașii lui) care au o insulă la Belina și nu știu ce să facă cu ea.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)