Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Eugen Teodorovici: PSD a depus moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Reacţia premierului Orban

14
2 Dec 2019 18:06:09
Autor: News.ro
Florin Cîţu FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Florin Cîţu FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

PSD a depus, luni, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este Austeritate“. Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici spune că „PNL şi pseudo-ministrul Vasile Cîţu nu au ce căuta la guvernare şi trebuie înlăturaţi imediat“ şi cere ca moţiunea să fie dezbătută şi votată cât mai repede.

UPDATE Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că reprezentanţii PSD sunt „jenanţi” prin depunerea la Senat a unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, după „dezastrul” bugetar şi financiar pe care l-au creat.

„Susţin cu tărie depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu şi împotriva austerităţii pe care o pregăteşte Guverul PNL! În acest sens, iată şi vestea bună: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul României textul unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu, intitulată «Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE», depusă azi şi pe care o să o dezbatem şi o să o votăm cât mai curând în plenul Senatului“, a anunţat, luni, fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 
Acesta consideră că ”PNL şi pseudo-ministrul Vasile Cîţu nu au ce căuta la guvernare şi trebuie înlăturaţi imediat”.
 
„Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, iată: Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României. Dar mai grav de atât este cât de mult a costat nota de plată pe care BNR a trebuit să o plătesacă pentru a apăra cursul de schimb, vulnerabilizat de declaraţiile lui Vasile Cîţu şi de acţiunile guvernului Orban!“, a scris, pe Facebook, Eugen Teodorovici.
 
Totodată, acesta a făcut referire la un comunicat al BNR conform căruia rezervele valutare internaţionale ale României au scăzut cu 1 miliard de euro în luna noiembrie.
 
„Dacă ne uităm cu atenţie, vedem că între 1 – 1,2 miliarde de euro (alte voci de pe piaţă spun 1,7 miliarde de euro) au fost risipite din rezerva valutară pentru a menţine cursul de schimb euro-leu sub pragul psihologic de 4.8 lei/euro! Pe termen scurt şi cât se poate de concret, atât ne-a costat împăunarea dlui Cîţu în lupta sa cu PSD, dar şi iresponsabilitatea declaraţiei cu metafora bugetelor paralele“, a mai scris Teodorovici pe Facebook.
 
În textul moţiunii, PSD face referire la declraţiile Cîţu hazardate şi iresponsabile ale ministurlui Finanţelor, dar şi la măsurile luate sau care au fost anunţate şi care au destabilizat economia.
 
Încă din 21 noiembrie, liderul PSDde atunci Viorica Dăncilă anunţa că PSD va depune o moţiune împotriva ministrului Florin Cîţu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Mihai Popescu
2.12.2019, 18:17:21

Comentariu considerat abuziv.

Tomescu Tom
2.12.2019, 18:39:44

Daca legile ar fi aplicate ...pentru tot ce au facut psd-istii , trebuiau anchetati de urgenta ... Fiindca , practic ..tot ce au facut au facut impotriva intereselor nationale ... . Sunt mai rai ca teroristii ... Astia fura si distrug sub protectia legilor tot de ei facute ...

+6 (6 voturi)
silent warrior
2.12.2019, 18:41:36

Orlando , esti disperat de frica. Tu stii bine ca asta nu se lasa pana nu te infunda.

+5 (5 voturi)
mindrescu costel
2.12.2019, 18:40:18

sobolanii rosii psd sunt in continuare in transa ar trebui izolati definitiv pe scena politica riscul de contaminare pentru populatia sanatoasa din romania e in continuare mare

+5 (5 voturi)
Schnauzer Berger
2.12.2019, 19:12:10

Jegurile rosii nu se dezmint! Nu au trait din banii produsi de ei, pentru ca nu sunt in stare decat sa produca mormane de rahat in urma chiolhanelor de la partid si a curvelor rosii pipaite in fata barbatilor lor, a pro pos halal barbati care lasa putorile bulanite la partid!

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (14)