Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Rabla pentru electrocasnice 2021: Bugetul etapei a doua, epuizat în 8 minute. Au fost generate 33.877 de vouchere

1
3 Dec 2021 11:10:45
Autor: Melania Agiu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, reprezentanţii Ministerul Mediului anunţând că au fost generate 33.877 de vouchere.

Potrivit sursei citate, din cele 33.877 de vouchere generate 19.183 sunt pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.
 
Ultimul voucher a fost generat la ora 10:08, informează News.ro.
 
Reprezentanţii Ministerului Mediului au precizat că unii utilizatori au întâmpinat probleme din cauza „traficului uriaş".
 
„Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice. Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut", au afirmat aceştia, menţionând că în etapa de săptămâna trecută nu au fost probleme. 
 
Mai mulţi utilizatori au reclamat însă că sistemul s-a blocat şi nu au putut genera voucherele înainte de epuizarea bugetului.
 
A doua etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice a început vineri la ora 10:00.
 
În această etapă s-au generat vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete.
 
În urmă cu o săptămână, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute, după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.
 
Etapa a treia va începe în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mironov George
3.12.2021, 12:39:02

Fondul de mediu finanteaza cumpararea de bunuri, provenite in cea mai mare parte din import (China, Korea, Taiwan, etc). Daca tot se vrea un program de mediu, nu ar fi mai bine sa finanteze de exempu, programul national de impaduriri???? De pe urma programului de impaduriri ar beneficia toata populatia Romaniei si nu doar cei cativa care reusesc sa beneficieze de voucere, printr-o aplicatie calificata de multi ca nefunctionala.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările