Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Raiffeisen Bank a reluat acordarea de credite pentru programul Noua Casă

0
18 Nov 2021 16:08:56
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Raiffeisen Bank a reluat acordarea de credite Noua Casă, în urma suplimentării de către FNGCIMM a sumelor alocate ca şi garanţii, au transmis, joi, reprezentanţii băncii.

Potrivit sursei citate, în acest fel clienţii pot opta atât pe variantele de credite pentru achiziţie locuinţe pe care banca le oferă, cât şi pentru credite Noua Casă. 
 
„Aceaste sume suplimentare alocate de către FNGCIMM ca şi garanţii pot fi utilizate până la  31.12.2021 inclusiv, iar clienţii pot să solicite emiterea unor promisiuni de garantare cu o valabilitate de până la 18 luni, acolo unde este cazul.”, precizează sursa citată. 
 
Conform reprezentanţilor băncii, creditele Noua Casă au un avans 5%, dacă se achiziţionează imobile noi/vechi cu preţul de maxim 70.000 euro sau au un avans de 15%  pentru imobile noi (cu mai puţin de 5 ani de la recepţie), cu preţul de vânzare între 70.001 şi 140.000 euro. 
 
„În agenţiile Raiffeisen Bank, clienţii pot obţine pe loc sau în maximum 24 ore preaprobarea financiară pentru creditele imobiliare, valabilă până la 90 de zile, timp în care îşi pot căuta locuinţa pe care şi-o doresc.”, menţionează sursa citată. 
 
Până la 30 septembrie 2021, atât prin produsul propriu de finanţare, cât şi prin participarea la programul Noua Casă, banca a acordat cu aproximativ 50% mai multe credite imobiliare, ca volum, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, încurajând mai ales achiziţia de imobile verzi. 
 
„Aproximativ 40% din totalul locuinţelor finanţate de bancă au clasa energetică A.”, precizează reprezentanţii Raiffeisen. 
 
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri. 
 
La sfârşitul lunii iunie, fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare declara că peste 7.600 de români au beneficiat de programul Noua Casă. Tot atunci el sublinia că valoarea totală a solicitărilor de garantare a fost de peste un miliard de lei, reprezentând 67% din plafonul alocat pentru anul 2021.
 
„De la începutul anului, 7.632 de români au beneficiat de programul 'Noua Casă'. Valoarea totală a solicitărilor de garantare a fost de peste un miliard de lei, reprezentând 67% din plafonul alocat pentru anul 2021. Valoarea totală a creditelor acordate în baza garanţiilor programului 'Noua Casă' este de 1,96 miliarde de lei", menţiona Alexandru Nazare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările