Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Raluca Turcan a anunţat prelungirea măsurilor de sprijin pentru HoReCa

0
16 Feb 2021 23:26:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Raluca Turcan / FOTO gov.ro
Raluca Turcan / FOTO gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat prelungirea măsurilor pentru sectorul HoReCa. Printre măsură se numără sprijinul financiar pentru angajarea de sezonieri şi zilieri, plata şomajului tenic, sprijinul pentru cei care angajează tineri, persoane cu vârsta peste 55 de ani sau români concediati abuziv în străinătate.

„În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se pot angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor. Pentru HoReCa intenţionăm să prelungim măsurile de sprijin ale celor care angajează zilieri sau sezonieri - 30% pentru zilieri şi 45% din salariu pentru sezonieri”, a explicat ministrul la România TV.

„Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care vor ajuta şi economia României”, a mai spus ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările