Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Raluca Turcan: Pensiile, salariile bugetarilor şi asistenţa socială au avut mult de suferit în ultimii 30 de ani

7
24 Sep 2021 08:59:37
Autor: Afrodita Cicovschi
Ministrul Raluca Turcan a făcut declaraţia după vizita la două companii private din judeţul Brăila, Vard şi Yazaki
Ministrul Raluca Turcan a făcut declaraţia după vizita la două companii private din judeţul Brăila, Vard şi Yazaki

Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public şi asistenţa socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, consideră ministrul Muncii, Raluca Turcan, precizând că pentru reformarea acestor trei sisteme este nevoie să atragem investiţii.

„Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public şi asistenţa socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluţii credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiţii, să creştem ocuparea şi să avem locuri de muncă mai bine plătite, a scris, joi seara, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.
 
"Am vizitat astăzi, la Brăila, două companii care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă - Yazaki şi Şantierul Naval Vard - şi care au primit sprijin de 34 de milioane de lei prin măsuri active. În judeţul Brăila, am investit în total peste 64 de milioane de lei pentru a proteja locurile de muncă în perioada stării de urgenţă şi de alertă.
 
La nivel naţional, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului şi până acum, iar în judeţul Brăila s-au înregistrat, în aceeaşi perioadă, 175 noi angajatori şi 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest judeţ numărul pensionarilor îl depăşeşte cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate şi deficit atât în forţa de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât şi în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare şi, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiţii este vitală.
 
Ne-am propus să asigurăm mediului de afaceri local forţă de muncă mai bine pregătită şi adaptată cerinţelor actuale de pe piaţa muncii, prin întărirea învăţământul profesional - dual, prin actualizarea codului ocupaţiilor pentru a permite ulterior standardizarea calificărilor, prin cursuri de formare şi calificare şi prin politici salariale care să sprijine deopotrivă angajaţii şi angajatorii", a precizat Turcan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

zero
24.09.2021, 09:07:40

Asta traieste intr-o lume paralela!

+1 (1 vot)
muresan anna
24.09.2021, 09:20:05

Iar delireaza cucoana! Nimic din ce spune nu face sens, dar ea insista!

+9 (9 voturi)
Giorgione
24.09.2021, 09:26:24

Tuta e tot tută.....auzi la ea " salarizare in sectorul public a avut de suferit..." pai pro..ta satului un bugetar ia peste 4000 net pe luna in timp ce peste 25% au minimul pe economie 1300. Chiar s-a recunoscut ca in sectorul public se lucreaza inca cu " dosare cu sina" pentru ca peste 60% nu stiu, nu pot, nu vor sa-nvete sa lucreze la calculator si-apoi cine mai plimba hartiile prin institutiile publice?

+1 (1 vot)
Coco Cocos
24.09.2021, 09:37:27

....săraca de ea...lăsți-o în lumea ei de dincolo...așa să rămâi,raluco,să nu te schimbi...vei fi material didactic...

-8 (8 voturi)
bovis al xlllea
24.09.2021, 10:03:11

Salariile bugetarilor sunt cu 70% mai mari decât salariul mediu Așa zice un articol din Ziarul Finaciar, care precizează că România este pe primul loc din UE în ce privește salariul la paritatea de cumpărare. Salariul mediu în administrația publică este de 5.680 lei, pe când cel mediu pe economie este de 3.340 de lei, o diferență de 70%. MAINTE HANDI DE PORCANCA LE VA PLANGE DE MILA SI SPECIALILOR CA ... AU PENSI DE MIZERIE. https://www.nwradu.ro/2021/01/salariile-bugetarilor-mari-salariu-mediu/

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările