Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Răspunsurile costă bani…

7
5 Jul 2021 09:54:24
George Butunoiu

Nu e prea realist să va aşteptaţi la răspunsuri din partea recrutorilor şi angajatorilor pentru fiecare etapă din recrutare. Iar cei care aşteaptă răspunsuri detaliate, cu explicaţii, chiar că au un risc semnificativ mai ridicat de depresie, aşteptând ceva care nu va veni.

Nu pentru că recrutorii şi angajatorii nu ar vrea să o facă, ci pentru că logistica gestionării aplicaţiilor, a documentelor şi a răspunsurilor e adesea mai complicată şi mai consumatoare de resurse (mai ales în reţea, când sunt mai multe departamente şi angajaţi implicaţi) decât credeţi, şi mulţi pur şi simplu nu şi-o pot permite, oricâtă bunăvoinţă ar avea.

Normele minimale de politeţe socială spun să dai o confirmare de primire a aplicaţiei (automatizată, de regulă) şi un răspuns nominal (ideal individualizat) celor cu care te-ai întâlnit. Dar unii candidaţi aşteaptă şi confirmări sau răspunsuri intermediare de felul: „Am studiat aplicaţia dumneavoastră şi din păcate nu am reţinut candidatura… etc.”. „Mai durează, încă nu ne-am lămurit, vă rugăm să mai aşteptaţi!” Care nu vor veni.

Unii angajatori scriu explicit în anunţ şi pe site-urile lor că dacă nu eşti invitat la interviu în atâtea zile de la trimiterea CV-ului sau de la primirea confirmării, aplicaţia se consideră respinsă. Şi noi am scris asta pe site, însă aproape nimeni nu citeşte. Alţii merg chiar mai departe, cu aceeaşi procedură şi după primul interviu – că dacă nu primeşti un răspuns în câteva zile de la interviu să te consideri respins, fără a mai aştepta şi o informare scrisă ori de alt fel.

Aşadar, recomandarea mea este să luaţi această stare a lucrurilor ca pe o normalitate a momentului şi a locului. Răspunsurile şi confirmările costă bani. Managementul aplicaţiilor costă bani, să ştii în orice moment cine şi ce fel de răspuns a primit costă mai mult decât credeţi, angajaţii care să dea telefoane şi să scrie e-mailuri trebuie plătiţi cu lefuri din ce în ce mai mari. Dacă toate firmele ar face aceste investiţii înaintea altora, da, aţi primi e-mailuri cu răspunsuri frumos meşteşugite pentru orice. Dar să nu uitaţi ca asta ar face ca să plătiţi mai mult când cumpăraţi de la supermarket produsele acelei firme care vă trimite e-mailuri măgulitoare. Şi un leu în plus aici, unul dincolo, se adună…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Omul UnOm
5.07.2021, 15:27:12

Regula nescrisa este ca lipsa unui raspuns din partea angajatorului este un raspuns in sine...negativ. In general , in majoritatea cazurilor, candidatii care vor merge mai departe primesc un raspuns in 1-2 saptamani de la interviu sau de la depunerea CV-ului. Trebuie spus insa ca sunt si firme care dau anunturi de angajare aproape in continuu fara sa isi doreasca sa angajeze pe cineva neaparat. Daca este sa apara vreun candidat care chiar are o anumita valoare il iau. Altfel, vezi acelasi anunt din partea firmei respective luni in sir.

-2 (4 voturi)
Maica Smara educatoarea natiunii
5.07.2021, 20:34:34

Gigele, chiar ne iei de prosti? Evident ca logistica gestionarii recrutarii costa bani, dar toate aceste cheltuieli sunt sunt cheltuieli de firma care se scad din profitul total (brut), ramanand profitul net. Impozitele se platesc pe profit net, nu brut. In conceptia ta, candidatul este un sub-om care nu merita nici cea mai elementara politete. In plus, bag de seama ca afacerile iti merg tare rau daca nu iti permiti sa dai un raspuns candidatilor si incerci sa ne convingi ca badarania e justificata, intrucat politetea costa o gramada de bani,.pe care se pare nu prea mai ii ai.

-8 (8 voturi)
Dream Pervertor
6.07.2021, 18:36:07

- CITAT PENTRU GICA ( ca sa-l pui in rama la tine in bucatarie..): Andrew Kakabadse, profesor la Henley Business School şi membru în consiliul de administrație al Envisia, o organizație care pregătește profesioniști pentru a întra în board-ul companiilor, a vorbit în exclusivitate într-un interviu acordat wall-street.ro despre cum ar trebui să funcționeze practicile de guvernanță corporativă în România și ce le lipsește directorilor de board din România. Practica mediului economic românesc demonstrează că multe din procesele de recrutare și de selecție a membrilor consiliilor de administrație, de supraveghere sau consultative sunt, mai curând subiective pentru că favorizează politic anumite persoane, după cum spune chiar prof. Andrew Kakabadse. ...................................

joe doe
6.07.2021, 19:18:38

Cand credeam ca nu mai dau minus la monologurile tale...m-am grabit...ai inceput bine dar ai sfarsit dezastruos! Ba Gheorghe ba! Esti un recrutor parlit si badaran. Cat te costa sa automatizezi? Platesti odata si ai mereu. Dar tu vrei doar profit...nu merge nene asa...Sa te crezi destept si tare si sa-ti moara la intrare! mai lasa-ne cu prostiile tale...expiratule.

+1 (1 vot)
Maica Smara educatoarea natiunii
7.07.2021, 07:55:46

Eu cred ca gigelu nu prea mai are bani; daca ar avea business serios nu ar sta pe blog toata ziua sa ne spuna ca badarania e preferabila fiindca nu costa bani. Ar munci zi-lumina. Ii citesc de multa vreme blogurile; pe langa misoginism si marlanie descopar acum ca e si calic

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările