Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Răzbunarea manualului vechi: „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”

8
18 Sep 2014 14:35:01
Lucian Isar
Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat că „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă.”  FOTO Mediafax
Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat că „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă.”  FOTO Mediafax

Se vorbeşte mult de manuale, dar mai degrabă în cheia unei noi ratări ministeriale fără a fi aparent nimic dramatic. Manualele vechi se răzbuna în moduri imprevizibile.

Declaraţia ministrului de Finanţe la dezbaterea moţiunii simple a ACL cuprinde şi urmatoarea parte, deloc ruptă din context: „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”.

Desigur că ministrul în cauză nu este vinovat. Nu înţelege nici cum arată economia şi nevoile României şi nici noile realităţi regionale şi globale. Manualul vechi din care a reprodus este de vină. 

Ca informaţia/teoria să ajungă în manual, aceasta parcurge un drum lung de ani de zile. În cazul ştiinţelor sociale cu aplicare concretă în economia României când a ajuns în manual nu mai este neapărat relevantă pentru ce trebuie făcut pentru viitorime: din practică/analiză se ajunge în lucrări de specialitate de obicei făcute pentru economii avansate, se preia în doctorate, se particularizează la alte contexte şi, într-un târziu, se ajunge în manuale.
 
Revenind la prezent şi Guvernul României ar trebui să facă ceea ce face şi cel al Franţei şi cel al Germaniei şi cel al SUA şi cel al Japoniei şi anume să creeze, aşa cum a promis, locuri de muncă!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Radu Mircea
18.09.2014, 16:35:32

Haideti domnule Isar , dumneavoastra chiar credeti ca ca la Harvard s-a auzit de romania ??? Pai daca doamna nici nu a auzit , de unde sa stie cum se maninca locul de munca ??? Din vecinatatea cu Ponta sau Nastase ???? Ii cereti prea mult . Zau asa , sunteti prea crud cu un tinar talent in ..... na ... ca acum m-ati pierdut si pe mine ....

+3 (3 voturi)
Iulian Arion
18.09.2014, 17:34:42

Pentru a creea un loc de munca permanent in Romania, retribuit cu 2000 ron/lunar, este nevoie de peste 30 000 euro. Cand guvernul retrage din economie 30 000 printr-o taxa suplimentara, submineaza cel putin un loc de munca. Scopul guvernarii este propasirea materiala si spirituala a cetatenilor. Academia Romana trebuie sa elaboreze cursuri pentru parlamentari si ministrii. Ei trebuie educati ca sunt in serviciul cetatenilor nu al crimei organizate. Isi vor petrece batranetele in puscarii. Ioana Petrescu trebuie sa stie pentru a nu se mira. Cand semneaza decontarea unor lucrari fictive, cel putin unul din 10 "proiecte" trebuie sa-l verifice personal ca exista, ca a fost realizat la nivelul unui standard recunoscut in Romania, ca exista probe care atesta controlul calitatii. Scuza ca nu a stiut, ca n-a fost responsabilitatea ei, nu tin infata unui complet de judecata care judeca fapte ale criminalitatii organizate in Romania. Sa invete de la prim-secretari judeti de partid care se dau bolnavi, incompetenti in speranta ca vor scapa cu averile intacte.

+5 (5 voturi)
Christian Gheorghe
18.09.2014, 17:45:32

Mai pot apare surprize din partea miniștrilor incompetenți ai guvernului Ponta? Cu alte cuvinte mai pot face ei gafe, mai pot scoate ei "perle" din somnul rațiunii, mai pot emite declarații complet năucitoare? Ai zice că au spus ei deja tot, au ajuns la fundul sacului. Dar nu, aproape în fiecare zi ministri lui Ponta se autodepășesc și vor să ne asigure că nu au ajuns la fundul sacului. Recent, mai întâi ministrul Educației vorbea despre vulpea care i-ar fi salvat și alăptat pe gemenii Romulus și Remus, despre care legenda spune că ar fi întemeiat Roma. Aproape în același timp doamna ministru al finanțelor Ioana Petrescu ne confirmă faptul că rămâne în cursa pentru top 3 " ce trăznăi mai spun ministri nostri" și afirmă senin că guvernul nu trebuie să creeze locuri de muncă. Doamna ministru, ați citit programul de guvernare al PSD? Scrie ceva acolo despre un milion de noi locuri de muncă?

+4 (4 voturi)
Laurenţiu Faighel
18.09.2014, 17:50:47

doar nu v-aţi aştepta ca un guvern de habarnişti să ştie cu ce se mănâncă economia ... ei au doar o obsesie: jos Băsescu!

+5 (5 voturi)
Iulian Arion
18.09.2014, 18:31:44

Nu sunt habarnişti, domnule Lauremţiu Faighel. Pozează în habarnişti! Crima organizată nu poate exista fară un prim-ministru care să decida şi un ministru al finanţelor care să plăteasca lucrari fictive, supraevaluate.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările