Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Răzvan Cuc: ONG-urile să se ducă în alte state şi să ne lase pe noi să facem autostrăzi cum trebuie să le facem

4
30 Mar 2019 17:00:39
Autor: Iulian Bîrzoi
Ministral Transporturilor, Răzvan Cuc
Ministral Transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat sâmbătă la Târgu-Jiu, că nu va mai bloca „niciodată” un proiect de infrastructură indiferent de opinia ONG-urilor şi că doreşte ca timpul obţinerii avizelor de mediu să se scurteze de la un an la 90 de zile.

„Faptul că acele ONG-uri au contestat acest proiect mie îmi dă dovadă că este un proiect bun, pentru că aceleaşi ONG-uri vin şi ne spun nouă pe de o parte că nu avem autostrăzi, în acelaşi timp, acum vin şi spun că afectăm prin măsurile pe care vrem noi să le luăm prin acea ordonanţă de accelerare mediul. Nicidecum, nimeni nu afectează mediul, tot se iau avizele, tot se ia acordul de mediu, numai că vrem să scurtăm timpii, să nu mai dureze un an să luăm un aviz, să dureze undeva la 90 de zile, cum e prevăzut în directivă. Nu vrea absolut nimeni şi nu interzice nimeni ONG-urilor să aibă un punct de vedere când se dezbat problemele de mediu. Acum, dacă noi vrem să facem o autostradă pe un aliniament, ne trezim ba că avem lilieci, ba că avem urşi, ba că avem broaşte. Mai mult decât atât, vorbim de un proiect deosebit de important la nivel naţional: Sibiu - Piteşti”,a delcarata ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Răzvan Cuc le-a urat ONG-urilor să meargă în alte state „să se lupte cu dinţii şi să ne lase pe noi în România să facem autostrăzi cum trebuie”. De asemenea, ministrul a mai menţionat că nu va mai bloca niciodată un proiect de infrastructură din cauza ONG-urilor.

„ONG-urile să se ducă şi în alte state membre să se lupte cu dinţii şi să ne lase pe noi în România să facem autostrăzi cum trebuie să le facem, eu sunt ministrul Transporturilor, eu iniţiez ordonanţele de urgenţă care cred că sunt de cuviinţă ca să ajute implementarea proiectelor, le discut cu ceilalţi colegi ai mei din cabinet, ţinem cont şi de ONG-uri să-şi spună punctul de vedere, dar eu nu o să mai blochez niciodată un proiect de infrastructură în România indiferent ce putere cred că au ei de lobby oriunde or avea. Noi trebuie să avem în România infrastructură şi în acest sens vom acţiona din punct de vedere legislativ să deblocăm totul, cum am făcut-o şi pe achiziţii, cum o s-o facem şi pe partea de emitere de autorizaţii de construcţii, cum o s-o facem şi pe partea de acord de mediu”, a mai adăugat Răzvan Cuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

kitty kat
30.03.2019, 17:23:53

Cum le faceti voi åstia din PSD? Teoretic cå practic cine nu vå då partea nu castigå licitatia, care oricum umflå pretul ca så-si scoatå ciubucul dat la åia mari. Dacå s-ar construi autostråzi fonduri europene cum mereu a zis Corina Cretu...nu prea e bine cå acolo nu se poate jongla cu banii fårå justificare la sange. Infractorilor!

+1 (1 vot)
_wakki m
30.03.2019, 17:30:01

adică de aia, vezi doamne, nu se fac autostrazi, că nu îi lasă ONG-urile despre furăciunile și hoțiile voastre, la ciuma roșie, nimic, nimic ?

+1 (1 vot)
Un cititor
30.03.2019, 18:38:55

Sa le faca dupa modelul Teldrum , asta spune Cucul ?!

+1 (1 vot)
Stanila Ion
31.03.2019, 12:30:11

Din serialul "prostul", daca nu e si fudul...

Modifică Setările