Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Rechemările în service lovesc şi Honda

0
10 Feb 2010 20:21:22
Autor: adevarul

Pe lângă Toyota, şi conaţionalii de la Honda se văd nevoiţi să iniţieze o campanie de rechemare în service pentru 438.000 de modele.

De data aceasta vinovat este sistemul de deschidere a airbagurilor. Declanşatorul umflă prea repede airbagurile, iar acestea se lovesc violent de geamuri, iar cioburile pot răni pasagerii. Rechemarea în service vine la câteva zile de la un incident cu un model Honda Jazz, care a luat foc de la un scurt circuit produs de firele electrice de la sistemul de deschidere a geamurilor.

În maşina incendiată se afla şi un copil, care nu a mai putu fi salvat. Şi acest incident a declanşat o operaţiune de recall în unităţi service, pentru 646.000 de maşini Honda. Airbagurile par să fie „călcâiul lui Ahile" pentru constructorul japonez, pentru că acesta a mai iniţiat rechemări în service în noiembrie 2008 şi iunie 2009, acoperind un total de 510.000 vehicule.

Actuala defecţiune este cauzată de presiunea insuficientă din butelia cu gaz care declanşează deschiderea airbagurilor. Acestea sunt realizate de către fabrica din SUA a producătorului nipon Takata. Cea mai mare parte a maşinilor care vor trece prin unităţile service se află în Statele Unite ale Americii: 379.000 de vehicule. Absolut toate modelele la care a fost depistată defecţiunea sunt asamblate în fabricile Honda din SUA şi Canada.

Reprezentanţii constructorului auto nipon susţin că actuala operaţiune de rechemare în service va costa compania aproximativ 267.000 de dolari, adică aproape 67 de dolari pentru o maşină. La nivel internaţional, operaţiunea ar putea ajunge la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Modelele cu defecte

Actuala operaţiune de rechemare se aplică pentru modelele Accord, Civic, Odyssey, CR-V, Pilot, Acura TL şi modelul CL din Statele Unite, toate fabricate în 2001 şi 2002. Rechemarea în service va costa Honda aproximativ 267.000 de dolari, adică aproape 67 de dolari pentru o maşină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările