Rectificarea bugetară: Ce ministere primesc bani în plus şi cui i se taie din buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani multi teancuri lei

Un draft al primei rectificări bugetare din acest an, obţinut de Economedia, arată că rectificarea bugetară este pozitivă, alocându-se importante sume suplimentare unor ministere cheie.

Astfel, cele mai mari sume în plus le primesc Ministerul Muncii (6,77 miliarde lei), Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (2,7 miliarde lei), Ministerul Energiei (2,4 miliarde lei) şi Ministerul Transporturilor (2 miliarde lei), conform documentelor obţinute de Economedia.

Ministerul Energiei este cel care a cerut cea mai mare sumă, de 31 de miliarde lei, în contextul schemei de plafonare şi compensare a facturilor. Şi bugetele pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu un total de 540 milioane lei, conform propunerii Finanţelor.

Ministerul Afacerilor Externe a cerut o majorare de 159 milioane lei, în bugetul îi va fi tăiat cu 67 milioane lei.

Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice a cerut o majorare de buget de 6,67 miliarde lei, însă primeşte doar 649 milioane lei în plus.

Bugetul Ministerului Finanţelor va scădea cu 144 milioane lei.

Ministerul Justiţiei a cerut o majorare de 1,3 miliarde lei, dar Ministerul Finanţelor propune doar 864 milioane de lei în plus.

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale rămâne neschimbat.

Ministerul Afacerilor Interne a cerut o creştere de 1,14 miliarde lei, dar Ministerul Finanţelor a propus reducerea bugetului cu 625 milioane lei.

Ministerul Muncii şi Protecţiei sociale primeşte, conform propunerii Finanţelor, cea mai mare majorare de buget, de 6,77 miliarde lei, deşi a cerut chiar mai mult, 8,48 miliarde lei.

Ministerul Sportului primeşte o majorare de 33 milioane lei, după ce a cerut o suplimentare de buget de 169 milioane lei.

Ministerul Agriculturii a cerut un plus de 1,6 miliarde lei, dar primeşte doar 716 milioane lei.

Ministerul Mediului a cerut suplimentare de 416 milioane lei, dar îi va scădea bugetul cu cu 484 milioane lei.

Ministerul Transporturilor a cerut şi a primit o suplimentare de buget de 2 miliarde lei.

Bugetul Ministerului Educaţiei va fi scăzut cu 542 milioane lei, deşi a cerut o suplimentare de 668 milioane lei.

Ministerul Sănătăţii a cerut un plus de 1,3 miliarde lei, dar Ministerul Finanţelor a propus o scădere de 634 milioane lei.

Bugetul Ministerului Culturii va scădea cu 290 milioane lei.

Şi bugetul Ministerului Public va scădea cu 200 milioane lei.

Ministerul Economiei primeşte o suplimentare de 125 milioane lei, deşi a cerut 973 milioane lei.

Ministerul Energiei a cerut cea mai mare sumă la rectificare, 31,66 miliarde lei, în contextul schemei de plafonare şi compensare a facturilor, însă Ministerul Finanţelor a decis că va primi doar 2,4 miliarde lei.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a cerut o suplimentare de 17,2 miliarde lei, însă va primi doar 2,7 miliarde lei.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a cerut o suplimentare de 1,55 miliarde lei, dar va primi doar 648 milioane lei.

Ministerul Cercetării şi Digitalizării a cerut 497 milioane lei, dar Finanţele propun o suplimentare de numai 203 milioane lei.

Ministerul Familiei şi Tineretului primeşte o suplimentare de 13 milioane lei, deşi nu a cerut sume în plus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite