Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Toţi locatarii de la bloc trebuie să adopte un regulament, până la finalul lunii septembrie

9
10 Sep 2019 06:00:44
Autor: Elena Deacu

Toţi locatarii de la bloc din România trebuie să adopte, până la finalul lunii septembrie, un regulament de bloc prin care se stabilesc reguli de comportament.

Anul trecut a fost adoptată o nouă legislaţie privind asociaţiile de proprietari. Aceasta stabileşte că toţi proprietarii din condominii trebuie să adopte, până în data de 28 septembrie 2019, un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari. „Regulamentul condominiului”, cum a fost numit, va trebui să fie respectat de toţi locatarii din bloc, fie că sunt proprietar sau doar chiriaşi. De asemenea, şi vizitatorii sunt supuşi regulilor aprobate prin document. Dacă regulamentul nu va fi respectat, cei afectaţi pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei.

Noua legislaţie vine şi cu o altă noutate: asociaţiile de proprietari vor avea posibilitatea să stabilescă şi alte „ore de linişte”, în plus faţă de cele prevăzute de legislaţia în vigoare (de obicei între orele 22.00 - 08.00 şi 13.00-14.00).

Regulament Bloc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Sorin Barbu
10.09.2019, 08:20:08

In apartamentul meu fac ce vreau EU ca eu sunt proprierar .Imi primesc prietenii si stau mai mult de o lunâ si nu Îi trec la întreținere,gratare ,petreceri , muzicâ etc .Sunt la mine acasa si fac ce vreau eu .

-6 (8 voturi)
Sorin Barbul
10.09.2019, 08:48:28

Ce tâmpenii poți scrie. Faci ce vrei doar dacă ai casă cu curte singur, și nu trăiești în bloc, deci nu îi afectezi în niciun fel pe ceilalți.

+6 (6 voturi)
Sorin Barbu
10.09.2019, 08:24:03

SE SPUNE GARSINIERÂ SAU APARTAMENT NU ,,CONDUMACIU,, SI AVAND IN VEDERE CA SUNT LA MINE ACASA POT SA FAC CE VREAU EU .

-8 (10 voturi)
Sorin Barbul
10.09.2019, 08:49:01

???

foarte atent
10.09.2019, 09:00:13

desigur, la tine acasa poti sa faci ce vrei...dar pana la limita la care ii deranjezi pe vecini ! blocul nu are peretii asa de bine izolati !! asta e...daca faci scandal noaptea vecinii nu pot dormii ! si chiama politia si-ti da amenda...care s-a marit al drekului ! cat despre pretenii care stau o luna nu e normal sa nu ii treci la ntretinere...atunci vecinii ar putea sa nu se mai treaca nici ei la intretinere, nu ? ! :) ai zice ca de ce saplatesti in plus? pai de ex gunoiul facut de ei cine il plateste? murdaria pe hol cine o spala? poate nu ar trebui trecuti cu norma intreaga la intretinere, asta insemnand ca mai platesti si salariu la administrator, etc...adica cei care stau temporar sa plateasca doar astea evidente: gunoi, curatenie...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (9)