Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Regulile pentru prepararea hranei în unităţi de tip drive-in, emise cu 12 zile întârziere

0
27 May 2020 14:06:43
Autor: Afrodita Cicovschi

Cu 12 zile întârziere, Autoritatea Sanitar-Veterinară (ANSVSA) şi Ministerul Sănătăţii au emis un ordin comun privind regulile care trebuie respectate de către unităţile de alimentaţie publică care funcţionează pe perioada stării de alertă, adică a celor care fie livrează mâncare în sistem drive-in, take-away, room-service.

Pe lângă cerinţele igienico-sanitare deja cunoscute, care trebuie respectate la producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor de către unităţile de alimentaţie publică, ordinul comun al ANSVSA şi al Ministerului Sănătăţii precizează şi o serie de măsuri specifice.
 
Astfel, firmele care activează în acest domeniu sunt obligate să verifice starea de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor, ustensilelor şi chiar a sistemelor de ventilaţie, inclusiv a sălilor/zonelor unde sunt livrate alimentele către consumatorul final precum şi efectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare şi de revizie a instalaţiilor şi utilajelor.
 
Angajatorii sunt obligaţi să-şi instruiască sub semnătură angajaţii asupra regulilor de igienă din interiorul unităţilor de alimentaţie publică, dar şi să asigure revizuirea circuitelor funcţionale de producţie şi livrare, acolo unde este necesar, astfel încât să se respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a împiedica posibila infecţie cu virusul SARS – CoV 2 a angajaţilor.
 
De asemenea, angajatorii se vor asigura că este păstrată distanţa fizică între angajaţi, iar în cazul în care spaţiile de preparare a alimentelor îngreunează menţinerea măsurilor de distanţare, trebuie să fie instituite măsuri alternative de protecţie a lucrătorilor (limitarea numărului de lucrători angajaţi în acelaşi timp la o zonă de preparare a alimentelor, distanţarea staţiilor de lucru, organizarea personalului în grupuri de lucru pentru a reduce interacţiunile dintre grupuri, asigurarea echipamentului de protecţie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii