Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Regulile după care vor funcţiona plajele, de la 1 iunie. Românii vor putea sta doar pe şezlong

5
29 May 2020 09:29:53
Autor: Elena Deacu
Doar pe şezlong şi la o distanţă de cel puţin 2 metri
Doar pe şezlong şi la o distanţă de cel puţin 2 metri

Plajele din România se vor deschide începând cu data de 1 iunie, însă există câteva reguli impuse de autorităţi pentru a ne putea relaxa la malul mării.

Mai precis, la plajă se va sta doar pe şezlong, între şezlonguri trebuie păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri, iar intrarea şi ieşirea de pe plajă se vor face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorităţi, pentru a nu se crea „busculade”.

„Se revine la circulaţia liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm nişte reguli şi la plajă, 2 metri între sezlonguri, plajă numai pe sezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli şi la ieşire şi la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate.”, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu, la postul B1TV.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi Hotărârea nr. 26, care cuprinde toate măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.

Referitor la plaje, documentul arată: „Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

escu
29.05.2020, 09:56:02

inafara de spolierea turistilor de catre "investitorii strategici"ai plajelor,care ar fi chichirezul cu ,,doar pe sezlong''?.......

+2 (2 voturi)
= aceeaşi mizerie
29.05.2020, 12:36:12

e... Păi "explicaţia" şmecherilor de închiriatori de tărgi de plastic, dată şi în articol, e că aşa s-ar păstra distanţa între turişti, de parcă şezlongurile n-ar putea fi mutate, sau ca cei cu pături n-ar putea să păstreze distanţa, dacă s-ar înfinge în nisip nişte ţăruşi de orientare, cu o anumită distanţă între ele... Oricum, nu-i văd bine pe bişniţarii de nisip, nici anul acesta, nici în anii următori...

+1 (1 vot)
Comandor Gherghisan
29.05.2020, 12:55:57

"Doar pe şezlong " Sa incaseze aia cate 50-100 lei de inchiriere, nu sa vina unii cu cearsafuri. Plus de asta se scoate zona de cearsafurii ceea ce va insemna mai mult spatiu si nu va fi nevoie de micsorarea numarului de sezlonguri. Castigul trebuie pastrat constant, nu?

kitty kat
29.05.2020, 11:37:47

Mda, stiu niste hoteluri ce au balcoane cu vedere directå la plajå, deci poti alege si balconul panå la urmå, briza mårii te atinge, razele soarelui te mangaie...mai trebuie niste mici si berea rece evt. o inghetatå.

Comandor Gherghisan
29.05.2020, 12:57:05

Poate vor da voie sa se faca si gratar in balcoane!

Modifică Setările