Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Revolut anunţă schimbări pentru clienţii din România

0
2 Jul 2022 13:04:56
Autor: Afrodita Cicovschi

Fintech-ul Revolut a anunţat încă de acum două luni schimbările ce urmează să fie operate dinn luna iulie pentru clienţii săi din România care folosesc serviciile Revolut Payments UAB.

Astfel, începând cu data de 1 iulie, toţi utilizatorii care au cont de Revolut Payments UAB vor fi mutaţi la Revolut Bank UAB, potrivit informaţiilor publicate de Revolut pe site-ul său.  
 
Clienţii Revolut România au fost anunţaţi, în urmă cu aproximativ două luni, că reţeaua Payments UAB urmează să fuzioneze cu reţeaua de Bank UAB.
 
Fuziunea a avut loc deja, principalul motiv fiind dat de faptul că licenţa bancară europeană a Revolut a fost prelungită. Acest lucru a permis băncii virtuale să ofere clienţilor servicii de plăţi prin intermediul Revolut Bank UAB.
 
 
Prin urmare, conturile Revolut din România au fost transferate la Revolut Bank UAB. Practic, contul de Revolut Bank a devenit automat contul curent al utilizatorului. 
 
Clienţii Revolut România trebuie să ştie că numărul de cont deţinut prin Revolut Payments UAB, adică IBAN-ul, va rămâne acelaşi. Contul curent poate fi folosit aşa ca până acum.
 
Fondurile din contul curent şi, dacă e cazul, din contul de tip depozit la vedere vor fi protejate de schema de garantare a depozitelor, în limita sumei de 100.000 EUR.
 
Pentru cei ce folosesc alte servicii sau produse oferite de Revolut Payments UAB (excluzând asigurarea), acestea vor fi furnizate de Revolut Bank UAB începând din 1 iulie 2022.
 
Inclusiv abonamentele Plus, Premium sau Metal vor fi oferite de Revolut Bank UAB de la 1 iulie.
 
Spre deosebire de Revolut Payments UAB, Revolut Bank UAB nu oferă servicii de distribuire a asigurării. Astfel, începând de la 1 iulie, noua entitate de brokeraj de asigurări, Revolut Insurance Europe UAB, oferă informaţii despre protecţia clienţilor, despre asigurări de călătorie şi multe altele.
 
Revolut şi-a lansat propria bancă în România la 1 martie 2021.
 
 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările