Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

România, la coada dezvoltării digitale în UE. Avem cele mai proaste servicii publice şi cele mai scăzute competenţe

15
13 Jun 2019 18:31:37
Autor: Elena Deacu

15 Comentarii

kitty kat
13.06.2019, 19:59:11

In RO nu se doreste digitalizarea administrativå! Asta inseamnå automat trasparentå si nu se mai poate fura, falsifica etc... In Occident 98% din probleme le rezolvi stand acaså in fata computerului. Panå si båtranii sunt activi pe net, se organizeazå cursuri IT pt pensionari. Pensiile + salariile + alocatia copiilor se plåtesc direct in cont. Doctorii au fise electronice pe computer, iti dau o trimitere la dr. specialist, analize de laborator, CT, etc. electronic. Råspunsul analizelor il primesti pe email. Vrei o consultatie la doctor? Intri pe net si te programezi in ziua + ora doritå, dacå e ceva grav dai telefon si primesti consultatie in aceiasi zi la o orå precis stabilitå, nu te duci de capul tåu pe la usile lor ca in RO. Existå chiar posibilitate så corespondezi on-line cu medicul tåu de familie in legårutå cu o bolaå, medicament etc. si dr. iti råspunde curand. Orice institutie a statului trimite corespondentå electronicå unde te lochezi cu o semnåturå electronicå, deci NU existå ca altcineva så intre in sistem in locul tåu. Plata la magazine, restaurante, taxi, tren, bus, benzina la peco = Visa. Chiar am citit zilele trebute in ziar cå specialistii prognozeazå cå peste max. 4-5 ani NU o så mai existe bani cash, pt. cå oameni achitå cu visa sau mobil pay. Deci hotii, talharii nu ar mai avea ce fura. Doar atunci cand ai nevoie de pasaport te duci personal la primårie pt. a efectua poza pe loc si il primesti prin postå. Dar un lucru e cert: NU existå coruptie. Deci cam aici ar fi diferenta. In RO trebuie schimbatå mentalitatea. V-am plictisit poate, dar v-am prezentat niste exemple concrete ce insemanå doar o normalitate aici, de aceea oamenii nu sunt stresati si merg pe stradå zambind. In RO våd doat oameni incruntati, obositi, cu grija zilei de maine ce tråiesc in secolul 21 dar calitatea vietii e ca acum un secol in tårile dezvoltate. Påcat ! Totul depinde de mentalitate + politicienii alesi. Aici cand politicianu a primis ceva in campania electoralå, chiar pune in aplicare.

+4 (4 voturi)
Constantine Constantine
13.06.2019, 22:19:41

Nu putem compara Romania cu tarile occidentale.Totul pleaca de la nivelul de trai. Cind ai salariul minim brut si iti ramin 14 lei alocati pentru hrana lunara nu ai cum sa-ti cumperi un computer fie el si la mina a doua, apoi urmeaza softul, plata abonamentului si alte cheltuieli necesare pentru a avea un computer echipat.De unde bani? Iar multi dintre cei care au bani il iau pur si simplu ca decor , sa fie acolo sa vada lume ca are computer.Si daca analizam cifrele si vedem ca 86% dintre utilizatori folosesc internetul pentru acces la retelele sociale chiar ca ajungem la proverbul care zice: vorba multa saracia omului.

0 (2 voturi)
Un cititor
13.06.2019, 20:10:25

"România, la coada dezvoltării digitale în UE. Avem cele mai proaste servicii publice şi cele mai scăzute competenţe" Ce paradox ?! Ce conducatori tampiti avem ! Romania cu atatia IT-isti, apreciati de exterior, care dezvolta serviciile altor tari, este ultima la digitalizare !

+2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
13.06.2019, 20:34:10

Păi... după cum merg sistemele create de ei, înseamnă că nu avem IT-iși de marcă! Iar conducătorii sunt oglinda alegătorilor. Care pun ștampila pe oameni ca ei, adică ”de-a lor”.

+3 (5 voturi)
Nicu_4
13.06.2019, 21:29:11

"Cu toate acestea, utilizarea serviciilor bancare şi a celor de cumpărături, muzică, materiale video şi jocuri (10%, 26% şi, respectiv, 63%) este sub media UE, în principal din cauza lipsei de încredere în tehnologia digitală." este lipsa de incredere in securitatea digitala a datelor ,cand stii cum se pot fura nu prea iti vine sa le folosesti pe net ,cand stii cate tepe se pot da si ce pedepse iau infractorii in Romania chiar iti vine sa cumperi online

+2 (2 voturi)