Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

România este în grafic cu deficitul pe 2011. Boc speră să atragă 7 miliarde de euro din fondurile europene în 2012

0
4 Jan 2012 15:50:17
Autor: Ioana Oancea

România a înregistrat anul trecut o creştere economică de aproape 2% şi s-a încadrat în ţinta deficitului bugetar de maximum 4,4% din PIB, a anunţat premierul Emil Boc, la începutul primei şedinte a Executivului din 2012.

Unul dintre obiectivele Guvernului din acest an este atragerea a circa 7 miliarde euro fonduri europene, reprezentând o rată de absorbţie de 20%, a anunţat premierul Boc.

Alte obiective menţionate de premier, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, au fost continuarea reformei fiscale, a procesului de restructurare a companiilor de stat şi a sistemului de sănătate, aplicarea Legii educaţiei, a Codului Muncii şi a Legii dialogului social, precum şi combaterea evaziunii fiscale în special în domeniul accizelor.

"Vreau ca ANAF şi Ministerul Finanţelor să ştie că vom fi cu ochii pe tot ce înseamnă evaziune fiscală", a spus Boc.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a anunţat pentru joi, la ora 12, organizarea unei reuniuni pe tema absorbţiei fondurilor europene în acest an. Şedinţa va fi condusă de Boc împreună cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Plafonarea indemnizaţiilor se prelungeşte

Totodată, Guvernul a decis să prelungească şi pentru acest an perioada de plafonare a indemnizaţiilor membrilor CA din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.În 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi.

În acelaşi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările