Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

România a reluat exporturile de păsări şi ouă către Arabia Saudită

3
5 Jan 2018 11:03:54
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministerul Mediului, Apelor şi Agriculturii din Arabia Saudită a ridicat măsura suspendării temporare a importului de păsări şi ouă din România, a informat recent MADR.

 
În informare, Ministerul Agriculturii precizează că măsura ridicării suspendării importului de păsări a fost luată după ce OMS a constatat că, în ultimele 3 luni din 2017, nu s-au mai înregistrat cazuri de gripă aviară.
 
În luna decembrie, Ambasada României în Arabia Saudită a informat autorităţile competente din România că Ministerul Mediului, Apelor şi Agriculturii din Arabia Saudită a ridicat măsura suspendării temporare a importului de păsări şi ouă din Grecia, Republica Cehă, România şi Mozambic, ţări unde s-au înregistrat cazuri de gripă aviară.
 
Conform comunicării oficiale decizia se bazează pe raportul Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) care stipulează că nu au mai fost înregistrate cazuri de gripă aviară în ţările respective în ultimele trei luni.
 
„Măsura deschide noi oportunităţi pentru creşterea exporturilor româneşti în zona arabă, în condiţiile în care Arabia Saudită este unul din marii importatori de carne de pui, consumul anual fiind de 1,57 milioane tone (50 kg pe cap de locuitor pe an) din care doar 45% este asigurată din producţia locală”, a informat MADR.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

POLITICALLY INCORRECT
6.01.2018, 09:35:20

e normal.. cica pe la noi gainile nu mai oua decit 4 oua la un euro...deci Sint suficiente si pe tru araboii aia unde femeile inoata cu burka pe ele...

POLITICALLY INCORRECT
6.01.2018, 09:36:14

e normal.. cica pe la noi gainile nu mai oua decit 4 oua la un euro...deci sint suficiente si pe petru araboii aia unde femeile inoata cu burka pe ele...

mahatma
7.01.2018, 01:38:51

fusei la cateva restaurante zilele astea si ramasei prost: nu aveau nimic din carne de pui. acu, ma lamuri. e de preferat sa iei parai pe marfa decat un leu volatil. multumim pt volatilitate partidului iubit!

Modifică Setările