Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Românii din străinătate vor putea trimite bani acasă fără comisioane

10
16 Aug 2019 16:20:09
Autor: Elena Deacu

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că românii plecaţi la muncă în străinătate vor putea, cel mai probabil din septembrie, să trimită bani acasă fără niciun fel de comision, prin CEC Bank.

Eugen Teodorovici a lansat această idee în luna mai, spunând că se vor lua şi alte măsuri prin care să se creeze facilităţi pentru românii care muncesc în afara ţării.

Acum, ministrul Finanţelor afirmă că produsul pentru trimiterea banilor din străinătate fără comision va fi lansat probabil în luna septembrie.

„Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul şi noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în ţările unde există mari comunităţi de români, se vor încheia convenţii cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision şi oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost”, a declarat Teodorovici.

El a adăugat că se intenţionează totodată ca CEC-ul să acorde garanţii pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar şi susţinerea diferenţei de cost a împrumuturilor pentru firme.

„Un român vrea să îşi facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul dacă face acelaşi lucru se duce la bancă la el şi are costul de finanţare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanţării. Vor spune unii că e riscul de ţară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru. Concurenţa nu mai e corectă între dumneavoastră care faceţi paharul în România şi ăla din Spania care face paharul în Spania. Până fac eu în România produsul, mă costă mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce în România paharul şi omoară afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC să vină cu un produs, ca diferenţa între media dobânzilor pentru mediul de afaceri din Europa şi nivelul dobânzii din România să fie suportat de către stat pentru ca omul de afaceri din România când se împrumută să aibă acelaşi cost de finanţare ca ăla din Franţa, Italia”, a explicat Teodorovici.

El a mai informat că se discută şi despre trimiterea coletelor, prin Poşta Română, fără comision, în Uniunea Europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

gelu straton
16.08.2019, 16:47:24

prosti ar mai fi acesti romani

0 (4 voturi)
foarte atent
16.08.2019, 17:05:18

ma orlando, ma, ai vorbit cu Manole? pai ia de vezi ca superi mafia bancara, ma !!

+3 (5 voturi)
Munteanu Robin
16.08.2019, 17:29:05

In fiecare zi legi noi, doar pe hartie...

-1 (3 voturi)
Podar
16.08.2019, 18:22:13

Lăudărosul ce trimite Câțiva bănuți, la...puradei, Se laudă... apoi la.. vite, Ca-i " generos"...Dar cu ai sai... Ba chiar mai mult,...țara ajută, Fiindca-s născuți, crescuți de mici... "Iubirea lor, nu se discuta..... De asta au fugit de-aici...:))) Palavre si...ipocrizie, Trimit fugiții..." copilași" Rămași ca o dovadă vie A celor care au fost...lași. ... Ps. Acum...dați...minusuri grămadă, Ca sa mai am înc-o..dovadă, Că, Adevărul...enervează, Doar pentru cine...contează.

-2 (2 voturi)
Ioan Nelu
16.08.2019, 18:39:03

ADICA? MA PARALELULE CU FINANTELE...ce crezi tu cu "Am rugat pe cei de la CEC-BANK sa gaseasca un produs "...un produs pt. Romanii care trimit acasa bani...fara comisioane. Pai ce vrei tu sunt banii pe care nu i mai trimit din cauza formularelelor tale...ai nevoie de banii diasporei ? Pt. Pensii speciale si alte aberatii ? Sa crezi tu ca prostesti lumea...

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)