Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Românii vor putea compara online preţurile la benzină, de la 1 iulie. Consiliul Concurenţei lansează Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi

0
25 Jun 2019 14:59:42
Autor: Elena Deacu

Consiliul Concurenţei (CC) va lansa luni, în data de 1 iulie, platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”, care va conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România, potrivit unui anunţ al instituţiei.

De la această dată, românii vor putea compara online preţurile la benzină şi motorină.

Într-un interviu acordat „Adevărul” la începutul acestui an, preşedintele Consilului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, declara că vrea să includă preţurile carburanţilor în Monitorul Preţurilor, chiar dacă companiile petroliere nu sunt încântate.

„Vrem să punem datele culese de Consiliu la dispoziţia unor platforme precum Waze, Google Maps”, a spus atunci Chiriţoiu.

Acesta aspus că astfel de comparatoare există şi la nivelul ANCOM, pentru comunicaţii, ANRE, pentru energia electrică, şi că ANPC va face un comparator al preţurilor din sectorul bancar.

Aplicaţia „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” este realizată de compania Maguay, un contract cu valoarea de 1,422 milioane lei (peste 305.000 euro) fiind semnat în acest sens la sfârşitul lunii decembrie 2018.

Noua platformă online va conţine atât forma extinsă a Monitorului Preţurilor pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurenţă la sfârşitul anului 2016, cât şi un comparator al preţurilor pentru carburanţii auto.

Instituţia apreciază că dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de către principalii distribuitori cu amănuntul a produselor alimentare, respectiv de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele (carburanţii auto şi alimente) cu cel mai bun raport preţ-calitate

Atât platforma web cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor, în completarea instrumentului pe care Consiliul Concurenţei l-a lansat în 2016.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii