Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Românii vor să treacă la o maşină electrică sau hibrid în viitor, însă România nu este pregătită cu infrastructura necesară

5
2 Mar 2021 15:03:52
Autor: Melania Agiu
Foto: Faceboook Ford România
Foto: Faceboook Ford România

8 din 10 români şi-ar dori să treacă la o maşină electrică sau hibrid în viitor, însă sunt de părere că Romania nu este pregătită cu infrastructura necesară, arată studiul Reveal Marketing Research.

Potrivit sursei citate, un procent remarcabil de 79% dintre românii chestionaţi sunt deschişi la ideea de a trece în viitor la o maşină electrică sau hibrid, având în vedere că la nivel european, deja există aproximativ 1,8 milioane de astfel de vehicule înmatriculate (la final de 2019, potrivit Comisiei Europene).
 
Conform studiului, dintre cei 79% - 28% declară că ar lua în considerare să achiziţioneze o maşină electrică, iar jumătate dintre români (51%) îşi exprimă dorinţa de a trece la varianta hibrid.
 
”Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu.”, arată datele publicate de Reveal Marketing Research.
 
În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani. 
 
Sursa citată menţionează că, 85% dintre români consideră că România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii acestor maşini, deşi ei şi-ar dori să conducă în viitorul apropiat o maşină electrică. 
 
Doar 5% dintre români sunt de părere că ţara noastră este suficient de pregătită pentru acest tip de abordare sustenabilă. 
 
”Este posibil că tocmai din acest motiv, unii şoferi să nu îşi dorească să renunţe la maşinile cu carburant convenţional.”, precizează reprezentanţii Reveal Marketing Research.
 
21% dintre români consideră chiar că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină, în special cei cu venituri mici, sub 2.000 lei (28%) şi nu se gândesc la tranziţia către maşina electrică/hibrid. 
 
Datele pubblicate ne arată că românii  sunt pesimişti şi în ceea ce priveşte capacitatea României de a lua măsuri în următorii 3 ani spre a îmbunătăţi infrastructura pentru maşinile electrice – 79% dintre ei spun că ţara noastră va fi în continuare nepregătită.  
 
”Aceasta este o oportunitate, însă, pentru brandurile care pot contribui la îmbunătăţirea infrastructurii prin iniţiative în sprijinul oamenilor dispuşi să investească în maşini electrice. Este important, totodată, ca brandurile să comunice în acest sens. ”, transmit reprezentanţii Reveal Marketing Research.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

True Blue
2.03.2021, 15:25:02

Acelasi titlu putin altfel: Românii NU vor să treacă la o maşină electrică sau hibrid în viitor PENTRU CA România nu este pregătită cu infrastructura necesară SI DIN MULTE ALTE MOTIVE.

IonIon Codreanu
2.03.2021, 16:00:23

Principalul motiv este costul. O mașină electrică acceptabilă ca autonomie este mult mai scumpă decât una clasică. Inaccesibilă clasei medii de acum din România, inaccesibilă și pe termen mediu. La fel, te sperii când te uiți și la prețul mașinilor hibrid. Abia apoi vine infrastructura. România rămâne o țară extrem de săracă în Europa. Și fără capacitatea intelectuală, educațională să iasă din zona sărăciei.

-4 (6 voturi)
geek-a-contra
2.03.2021, 15:41:25

hibrizii nu au nevoie de nici un fel de infrastructura, numai electricele 100%. iar structura se va dezvolta pas cu pas, exact asa cum s-a dezvoltat in toate celelalte tari care au asa ceva. parcarile companiilor, marile magazine, etc...

0 (2 voturi)
IonIon Codreanu
2.03.2021, 16:01:12

Te-ai uitat la prețuri?

-4 (6 voturi)
geek-a-contra
2.03.2021, 16:43:05

da, si singura concluzie viabila: preturile scad in permanenta.odata cu maturizarea proiectelor si dezvoltarea productiei. sa-ti povestesc o cestie veche de fro 40-50 de ani, de pe vremea cind eram elev in primara. citeam in ceea ce pe atunci se chema almanahul stiinta si tehnica despre telefoane cu ecran pe care sa vezi interlocutorul si despre televizoare care sa arate, forma, marime, subtirime, ca un tablou agatabil pe perete autorii articolelor erau foarte incintat de aplicatii dar concluziile finale erau sumble si simple: NU se poate, NU au perspective fiindca sint mult prea scumpe si NICIODATA nu vor deveni produse comune. smartfonu' si led-ul prins pe perete iti spun ceva?

Modifică Setările