Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Romaşcanu, către Orban şi Cîţu: Nu vă e ruşine, mizerabililor? Daţi unor firme străine o jumătate de miliard de lei din banii românilor

20
4 Aug 2020 12:58:19
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Adevărul/Eduard Enea
Foto Adevărul/Eduard Enea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că în şedinţa de vineri a Guvernului a fost adoptat un memorandum prin care 500 milioane de lei din buget, din taxele şi impozitele românilor, merg către trei companii de asigurare a creditului comercial, cu acţionari străini.

El a precizat că deşi există legi, alocaţiile pentru copii nu se dublează, iar pensiile nu cresc cu 40%, pentru că toţi banii merg către companiile şi clientela PNL.
 
„Guvernul Orban – 9 luni de hoţie. «Noaptea ca hotii», Orban si Cîţu au adoptat vineri, în şedinţa de Guvern, un Memorandum prin care 500 (cinci sute!!!) milioane de lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg direcţionat către 3 companii de asigurare a creditului comercial, cu acţionari străini. Jumătate de miliard de lei sunt transferaţi din buget în conturile acestor firme pentru plata daunelor generate de neîncasarea facturilor la timp - pe scurt, statul sprijină cu această sumă imensă 3 companii private străine!!!”, a scris Lucian Romaşcanu marţi pe Facebook.
 
Social-democratul a adăugat că Executivul spune că nu sunt bani, însă dă sute de milioane de lei unor companii private străine.
 
„Nu vă este ruşine, mizerabililor?!  Spuneţi peste tot că nu sunt bani, industrii întregi se sufocă fără niciun ajutor real din partea statului iar voi băgaţi sute de milioane în doar 3 companii, şi acelea companii private străine??!!”, a completat Romaşcanu. 
 
Acesta a mai spus că în doar nouă luni avem circa un milion de şomeri, iar 150.000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aproape de insolvenţă şi faliment.
 
„- aproape 1 milion de români ajunşi şomeri în 9 luni
 
- 2 milioane de români trimişi în sărăcie de Guvernul Orban
 
- companiile româneşti nu beneficiază de nicio măsură reală, activă, de sprijinire a activităţii economice în afară de invitaţia de a lua credite de la bănci
 
- 150.000 de IMM uri se află în stare latentă de insolvenţă şi faliment”, a mai explicat Lucian Romaşcanu.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că „deşi sunt legi, nu cresc pensiile cu 40%, nu se dublează alocaţiile. Bani sunt doar pentru oamenii PNL, companiile PNL, clienţii PNL. Veţi pleca urgent pentru aceste măgarii. Unde? Rămâne de văzut...”.
 
Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a spus, la finalul şedinţei de vineri a Executivului că a fost adoptat un memorandum prin care „se mandatează Fondul român de contragarantare să emită garanţii, portofoliu plafonat în numele şi contul statului în favoarea asiguratorului de credit comercial în procent de până la 80% din dauna nerecuperată a asiguratorului de credit comercial, în contul livrărilor prestări servicii, după  procedura de recuperare a daunelor efectuată de către aceşti asiguratori. Este un plafon maxim de 500 milioane lei”.
 
Memorandumul aprobat are tema: „Instituirea schemei de ajutor de stat denumită Schema de ajutor de stat în vederea susţinerii accesului companiilor la creditul comercial pentru relansarea economiei României”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

bios
4.08.2020, 13:12:47

Unde o fi gasit psd deseul asta cu barba ? Pe langa ca este un netrebnic ("calitate" obligatorie, avand in vedere ca este mancator de cacao al psd) mai este si prost, sarmanul...

+8 (18 voturi)
Mesterul Ardelean
4.08.2020, 13:20:09

A grait un urmas al celor care au vandut tara rusilor, unul care si-a facut ucenicia intr-un partid pro-rus si un netrebnic care azi e portavoce intr-un partid care deserveste Romania in fiecare zi si o slabeste, adica fix ce vrea Rusia care daca nu ne poate avea macar sa ne faca inutili adversarilor ei. Rusine!

+6 (16 voturi)
mache
4.08.2020, 13:37:37

psd-u aloo. voi daca traiti in lumea de angajati la stat nu pricepeti ce inseamna asigurarile alea. NICI O FIRMA EXTERNA SERIOASA NU VINDE MARFA IN ROMANIA FARA ASIGURARE. asa se lucreaza civilizat. acu ca a venit criza si multe firme sunt au probleme daca furnizorii straini le cer banii in avans FALIMENT SCRIE PE ELE. si aici vorbim de firmele mari care produc ceva nu de aia cu restaurante. in Romania mai mult ca in alte tari se lucreaza cu credit furnizor. fara asa ceva suntem in plop si plopul in aer. pe baza acestor asigurari furnizorii civilizati primesc credite de la banca in tarile lor. e un lant pe care creierul vostru de psdisti nu-l pricep ca nu traiti in lumea reala.

+4 (12 voturi)
daniel dan
4.08.2020, 14:30:23

a ajuns directorul unui ziar care publica numa tate goale o somitate in economie. dupa expresiile pe care le foloseste el si ceilalti din psd, se vede ca sunt personaje de Can Can. nu puteau avea un purtator de cuvant mai nimerit.

+5 (11 voturi)
mindrescu costel
4.08.2020, 14:36:15

sobolanul psd iar e in calduri

+6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările