Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Rovinieta ar putea fi plătită doar pe jumătate în starea de alertă şi deloc în starea de urgenţă. Cine a depus proiectul de lege

2
25 Apr 2021 11:46:59
Autor: Afrodita Cicovschi

Rovinieta ar putea fi plătită doar pe jumătate în perioada stării de alertă şi deloc în perioada stării de urgenţă, dacă Parlamentul va aproba un proiect de lege pentru modificarea OUG privind tarifele de utilizare a drumurilor publice.

Proiectul de lege pentru modificarea OUG . 15/2002 privind introducerea tarlfului de utillzare a retelei de drumuri natlonale din Romania a fost depus recent la Senat de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Pe durata staăii de asediu şi a stării de urgenţă instituite conform legii, tarifele de utilizare prevăzute in Anexa nr. 1 se suspendă de la plată şi verificare. Tarifele de utilizare achitate valabile la data instituirii stării de asediu sau, după caz, a starii de urgenţă îşi prelungesc de drept valabilitatea pe perioada acestor măsuri”, se arată în proiectul de act normativ.

În sprijinul iniţiativei sale, parlamentarul PSD Răzvan Cuc a invocat faptul că din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie, „oamenii nu se mai pot deplasa liber, prin urmare nu pot fi obligati sa plateasca pentru ca nu îşi pot exercita pe deplin acest drept”. „Suntem obligati sa facem aceasta minima reparatie. Suntem datori sa facem tot ce ne sta m putere pentru a reduce presiunea de pe umerii romanilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mcm Mcm
25.04.2021, 11:55:05

Dupa cel mai prost mandat la MT in ultimii 500 de ani, asteptam sa aiba un elementar bun simt si sa taca tot 500 de ani pe orice tema legata de circulatie/ transport

imsi1 imsi1
25.04.2021, 15:37:42

Mcm Mcm Propun un amendament la legea asta si anume cei de la USR amicii lui Drula sa plateasca triplu rovinieta ca sa arate cit de prost ministru a fost CUC. Sa o plateasca si daca circula cu trotuineta sau bicicleta ca tot cereau ei piste pt trotinete pe autostrada.

Modifică Setările