Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ryanair introduce noi restricţii pentru bagajele de mână. Ce taxe vor plăti pasagerii

4
24 Aug 2018 12:38:28
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO AFP
FOTO AFP

Compania aeriană şi-a revizuit din nou politica de bagaje, adăugând noi restricţii începând cu luna noiembrie, pe lângă cele introduse la începutul anului. Din noiembrie, pasagerii nu se vor mai putea îmbarca fără să plătească dacă au asupra lor mai mult de un bagaj mic care să poată fi aşezat sub scaunul din faţa lor.

Ryanair nu va mai permite pasagerilor să ia, gratuit, o mică valiză în avion, anunţând că din noiembrie va percepe taxe, scrie The Guardian.
 
Pasagerii vor avea totuşi permisiunea de a purta un mic bagaj care se poate pune sub scaunul din faţă, gratuit. Un număr limitat de pasageri care îşi rezervă îmbarcarea prioritară - care costă 6 euro pe zbor - vor putea lua un bagaj de mână.
 
Acum, Ryanair a decis să introducă o taxă pentru bagajele mici, verificate, cuprinsă între 8 şi 25 de lire sterline pentru un bagaj care cântăreşte mai puţin de 10 kg.
 
Informaţiile au fost publicate ulterior şi pe site-ul companiei.

Compania aeriană a afirmat că majoritatea clienţilor săi nu vor fi afectaţi de schimbarea politicii de bagaje, spunând că 30% deja cumpără deja bilete de îmbarcare prioritare, iar alte 30% deja călătoresc cu un singur bagaj mic.
 
Ryanair a spus că schimbarea va fi neutră din punct de vedere al veniturilor, deoarece mulţi oameni vor prefera să călătorească cu valize mai mici pentru care să plătească mai puţin, spunând că scopul acestei decizii este de a reduce întârzierile generate de prea multe verificări ale bagajelor la poarta de îmbarcare.
 
"Această nouă politică va accelera îmbarcarea şi va reduce întârzierea zborurilor. 60% din clienţi nu vor fi afectaţi de aceste schimbări şi ne aşteptăm ca ceilalţi 40% fie să aleagă să cumpere un pachet prioritar sau să aibă un bagaj de mai puţin de 10 kg, fie vor alege să călătorească cu un bagaj foarte mic, pentru care nu va plăti nimic", a declarat Kenny Jacobs, şeful departamentului de marketing al Ryanair.
 
Dulapurile de pe flota Boeing 737 ale companiei Ryanair pot găzdui aproximativ 100 de valize, în timp ce numărul de bilete de prioritate vândute va fi limitat la 95 - aproximativ jumătate din numărul maxim de pasageri per zbor. Limita de mărime a bagajului mic, gratuit, a fost de asemenea mărită uşor, dar oricine nu reuşeşte să-şi încadreze geanta în suportul standard de dimensiuni va fi taxat cu 25 de euro, iar bagajul său va fi pus pe linia de aşteptare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Saul Bruckner
24.08.2018, 12:54:10

Niste fomisti. Au deja scaunele superinghesuite, acum taxeaza si ghiozdanele. Prostimea insa se uita la cel mai mic pret pe comparatoare si prefera sa mearga cu autocarul ala aerian.

POLITICALLY INCORRECT
24.08.2018, 16:38:32

ideal e sa te imbarci cu mina in... fund

Lamuritorul
24.08.2018, 17:55:27

In acest caz...UE Ryanair!

Sorin Ionascu
24.08.2018, 20:18:43

"bagajul său va fi pus pe linia de aşteptare" "Zeita" jurnalizda o comite din nou. Bagajele respective sunt incadrate ca bagaj de cala si sunt taxate ca atare, nu sunt "puse pe linia de asteptare".

Modifică Setările