Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Salariaţii care au copii şi se află în perioada de inserţie vor primi stimulentele, chiar dacă au contractele de muncă suspendate

1
8 Apr 2020 20:27:28
Autor: Elena Deacu
Violeta Alexandru FOTO gov.ro
Violeta Alexandru FOTO gov.ro

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat miercuri pe pagina sa de Facebook că părinţii a căror contracte de muncă au fost suspendate sau întrerupte pe perioada stării de urgenţă vor primi stimulentele de inserţie, neîntrerupt, timp de 90 de zile.

„Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie cărora li s-a încetat/suspendat contractul de muncă pe perioada stării de urgenţă primesc neîntrerupt stimulentul pentru o perioadă de 90 de zile”, a scris Violeta Alexandru.

Ea a explicat că a luat această decizie în urmă sesizărilor primite de la părinţii reveniţi la muncă şi care au fost afectaţi de suspendarea contractelor de muncă.

„Îmi pasă de părinţii care şi-au dorit să revină la muncă înţelegând că aşa putem ieşi din această criză. Din păcate, mulţi dintre cei care beneficiau de plata stimulentului sunt în situaţia încetării sau suspendării contractului de muncă, fără un orizont optimist de timp, datorită răspândirii COVID-19. V-am auzit şi am reacţionat la timp, aşa încât fiecare părinte afectat să fie liniştit”, a precizat Violeta Alexandru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pelayo Debbie
9.04.2020, 06:43:54

Comentariu considerat abuziv.