Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Salariile au crescut cu 20% în industria ospitalieră, dar angajatorii tot nu găsesc personal

5
3 Aug 2021 10:49:47
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare. Peste 85% din participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de faţă, însă candidaţii întârzie să apară.

44% dintre aceştia au până la 5 poziţii deschise în acest moment, un sfert au nevoie de până la 10 noi angajaţi, iar 17% au şi 20 de posturi disponibile. Acest lucru se întâmplă cu toate că beneficiile oferite sunt din ce în ce mai diversificate, iar salariile au crescut faţă de 2019, an similar cu 2021 la nivel de nevoi de recrutare. 
 
Conform sondajului eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, deficitul de forţă de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze la importul de forţă de muncă, 23% menţionând că deja folosesc această soluţie pentru a-şi acoperi nevoile de recrutare. 
 
„Angajatorii din România şi-au pus problema importului de angajaţi din străinătate încă de dinainte de pandemie, în special cei din HoReCa sau producţie. Deşi anul trecut recrutările angajaţilor străini au fost puse pe pauză din cauza restricţiilor impuse de pandemie, lipsa de candidaţi a determinat angajatorii să revină la această strategie”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
 
Principalele motive pentru care angajatorii întâmpină provocări în recrutare sunt pierderea încrederii candidaţilor în HoReCa, sector destabilizat în ultimul an şi jumătate, dar şi lipsa candidaţilor cu experienţă relevantă.
 
Vestea bună pentru cei care îşi doresc să lucreze în industria HoReCa este că salariile au crescut cu până la 20% faţă de 2019, susţin mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la sondaj, în unele cazuri salariile medii depăşind şi 4.000 lei. În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susţin că din toamnă volumul recrutărilor va creşte. 
 
„Piaţa muncii şi-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depăşit acest nivel. Deşi angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăţi în recrutare, suntem optimişti că salariile şi beneficiile, dar şi reabilitarea imaginii industriei odată cu deschiderea sa la turaţii maxime vor atrage din nou candidaţi către acest sector”, mai spune Roxana Drăghici.
 
În ceea ce priveşte beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa, acestea au fost diversificate în ultimul an. Aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul şi tot atâţia oferă training-uri pentru perfecţionarea cunoştinţelor. 
 
Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe reprezentanţii a 102 companii din HoReCa, manageri generali, manageri în resurse umane, dar şi antreprenori.
 
În acest moment, peste 32.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt
disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 şi 1,5 milioane de aplicări de la peste 120.000 de aplicanţi care îşi caută activ un loc de muncă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

defu gabi
3.08.2021, 11:09:24

Vrajeala cu angajatii din strainatate e plan finantat de Merkel & Comp. pentru stramutarea de populatii din afara continentului european. Dupa ce au fost concediati o gramada de angajati acum, cica, n-au forta de munca si trebuie sa aduca de afara... Si nu aduc/echilibreaza lipsa cu muncitori din spatiul european/UE ci in mod exclusiv din Asia si Africa... Serios?! Astia ne iau drept tampiti...

-17 (17 voturi)
mache
3.08.2021, 11:19:54

pai poti sa inviti tu nemti sa lucreze in Romania. sau suedezi. avem nevoie de culegatori de fructe si chelneri, da musai sa fie blonzi cu ochi albastri.

-18 (18 voturi)
Titi.Manase
3.08.2021, 11:24:27

Angajatii dati afara n-au stat sa astepte si s-au reprofilat. Mare parte din personalul disponibilizat din horeca s-a reorientat catre retail sau alte joburi similare ce nu necesita perioade mari de calificare. Deci patronache din horeca nu mai are acum din ce sa aleaga sau pe cine sa aduca inapoi. Apoi salariile sunt/erau proaste oricum. 20% in plus nu schimba mare lucru in privirea de ansamblu. Daca tu dai 1500 si promiti 20% in plus, inseamna inca 300 lei. Nu schimbi viata unui om cu 300 lei. Cum tu te gandesti ca aduci nepalezi si filipinezi sa-ti lucreza in horeca, asa si acei angajati se gandesc ca decat 300 lei ai tai, mai bine pleaca in vestul europei pe undeva la macar 1000 euro in mana.

Dragan Mircea
3.08.2021, 11:28:38

Dati 1200 de euro/luna si gasiti angajati. Si purtati-va frumos cu ei. Salariul il platiti ptr munca nu ptr jigniri. Ptr jigniri primiti 0 doritori care sa accepte sa lucreze cu voi, magarilor.

-23 (25 voturi)
mache
3.08.2021, 11:35:06

@DRAGAN - e prima data cand e penurie de personal la greu. Patronii vor trebui sa-si schimbe optica. De pe la clienti care au adus srilankezi: 80% nu prea le au cu munca, daca nu ai un supraveghetor ''nemilos'' sa-i impinga nu faci nimic cu ei. Basca si aia dupa ce ai platit sa-i aduci pleaca la joburi mai bine platite

-17 (17 voturi)
Modifică Setările