Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Salariu de 27.000 de lei pentru un angajat detaşat de la privat la stat. Dăncilă: E o aberaţie

10
11 Jul 2019 16:12:03
Autor: Elena Deacu
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a cerut o analiză privind situaţia detaşărilor din mediul privat la stat, spunând că a descoperit un angajat cu salariu de 27.000 de lei, mai mare decât al premierului.

„Am cerut detaşările din mediul privat către ministere. Dacă este vorba despre o detaşasare a unui om cu expertiză cu un salariu corespunzător funcţiei în care sunt detaşat, nu e o problemă. Dar de când am preluat, am văzut foarte mulţi detaşaţi, angajaţi de câteva zile, iar salariul era mai mare decât al premierului, pentru că este obligativitatea să îl transferi cu salariul pe care îl are la firma de unde a fost transferat. E o aberaţie. Nu ne putem juca cu fondurile publice”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru DCNews.

Ea a dat şi un exemplu de la Secretariatul General al Guvernului şi a susţinut că miniştrii vor trebui să explice aceste detaşări.

„Am eliminat foarte mulţi din sistemul public si acum am cerut din nou acest lucru. Vreau să văd ce angajări s-au făcut de la 1 ianuarie şi miniştrii să spună de ce au facut acele angajări. În SGG aveam o detaşare a unei persoane, nu spun ca nu este bine pregatită, nu sunt în măsura să îi fac evaluarea, dar cu 27.000 de lei”, a mai spus Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

silent warrior
11.07.2019, 16:36:53

Au ! Ati inceput sa vedeti. Marea uie pe care v-ati luat-o la alegeri v-a deschis ochii leprelor ? Prea tarziu. Sper sa umpleti puscariile dupa alegeri...

+3 (3 voturi)
Un cititor
11.07.2019, 17:49:11

...ex dat este o ticalosie. Problema, silent warrior, este ca nu vad chiar ce trebuie. Ca de obicei. Ne manipuleaza in alta parte, cu cazuri razlete, neconcludente, si care, oricum, le pot rezolva urgent. Il pot da afara acum, ii pot reduce salariul. Omul va pleca. Cu ac salariu, nu-l tine nimeni la privat daca nu-i competent. Ei au la stat si prosti si cu venituri duble fata de ac salariu. Manipulare !

+2 (2 voturi)
Un cititor
11.07.2019, 17:42:08

"Salariu de 27.000 de lei pentru un angajat detaşat de la privat la stat. Dăncilă: E o aberaţie: Veorica, acesta facea performanta la privat. Nu va place ?! Luati plebea, pe alti bani. Dar.......mosii de prin consiliile de administratie cam ce salarii/venituri au ?! Acesta are doar salariu. Dar ....care-i diferenta intre veniturile mosilor din consiliile de administratie, care, insumate dau cu mult mai mult si toate de la stat, fata de acesta care are doar un salariu ?! Aceia insumeaza dublu. Pe noi ne intereseaza cum se numeste venitul ?! Sau cat dam pe un mosulet care nu stie nici macar sa manuiasca coputerul ?! Dar are venituri si de 40.000 ron/luna, sau mai mult ?! Ce spuneti de magistratii care au si pensie si salariu, de cei din armata, de "n" .....care nu performeaza in niciun fel.............?!

Un cititor
11.07.2019, 18:01:41

In plus,in ac moment Primul Ministru nu merita nici jumatate din ac salariu. Merita sa ne plateasca daune pt distrugeri.

Tomescu Tom
11.07.2019, 18:11:51

Sa fim bine intelesi .... Intreaga Romanie este in momentul de față parazitată de gruparile mafioto-familiale de partid ! Nici chiar ea , Dancila , nu face exceptie ... nici Daea, nici Melescanul :))) nici etc. ... Nici o institutie de stat , nici o firma de stat ...nici o primarie sau consiliu judetean ..... Si toti sunt supra bine platiti ... Daca vrea sa faca ceva ... sa atace " la baioneta " si situatia asta ... Insa ar trebui sa atace insuși esența partidului ... Structurile de putere ale PSD-ului , și nu numai !!!! Ceea ce nu va face niciodata ...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)